Idemo po medalju!

HRVATSKI rukometaši danas u 15:30 protiv Grčke idu po olimpijsku medalju. Puna i bučna dvorana i eventualno domaćinsko suđenje pokušat će omesti naše na tom putu. Dosadašnja igra Hrvatske jasno kazuje Grcima da danas nemaju šanse.

Nakon stopostotnog učinka i fenomenalnih igara u A skupini Hrvatska se jasno nametnula kao  glavni kandidat za zlato. Grčka je dobila pravo nastupa kao domaćin Igara i, mora se priznati, opravdala "wild card" jer je iza sebe u B skupini ostavila Brazil i Egipat i tako se s pozicije broj četiri plasirala u četvrtfinale.

Koji su glavni grčki aduti? Ako misle da će ih Hrvatska podcijeniti, grdno se varaju jer Červar je veliki psiholog i motivator. Najavio je da će naši u utakmicu ući smireni, hladnih glava, bez straha i opterećenja. Grke najbolje opisuje sam Červar: "Mađari su se mučili protiv Grka, Francuzi su imali problem. Svatko je opasan, plutajuća mina ako misliš da će pobjeda biti samo šetnja. Igraju vrlo dinamičan, agresivan i temperamentan rukomet. Probleme mi nam mogli raditi preko desnog krila Karitidisa, a dva vanjska, Alvanos i Gramatikos, su ključni igrači. Oko njih se sve vrti."

Naš "dream team" ne treba posebno predstavljati, pa je najvažnija informacija da su svi zdravi i spremni. Izbornika muče slatke brige, koja dva vratara prijaviti za utakmicu. Čini se da je Losert siguran, Šola ili Matošević? Svejedno je, rekli bismo.

Sude Nijemci Ullrich i Lemme.

HRVATSKA: Losert, Šola, Matošević, Kaleb, Balić, Lacković , Zrnić, Vori, Dominiković, Džomba, Vuković, Goluža, Šprem, Špoljarić, Metličić.
Izbornik: Lino Červar

GRČKA: Chrysopoulos, Kaffatos, Tsilimparis (vratari), Balomenos, Troupis, Grammatikos, Alvanos, Vasilakis (vanjski), Zaravinas, Chatsatourian, Voglis, Karypidis, Tzimourtos (krila), Chalkidis, Kokolodimitrakis (pivoti).

Izbornik: Ulf Schefvert

Poznat je i prvi polufinalist i naš protivnik ako pobijedimo Grke. To je reprezentacija Mađarske koja je pobijedila Južnu Koreju 30:25.

Četvrtfinale:

Južna Koreja - Mađarska (25:30), Grčka - Hrvatska (15:30 sati), Španjolska - Njemačka (18:30), Francuska - Rusija (20:30).

Parovi polufinala:
Mađarska - Hrvatska/Grčka
Španjolska/Njemačka - Francuska/Rusija.

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više