Ulaznice za SP u prodaji od četvrtka, najjeftinija 676 kuna

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je prije mjesec dana završila prva faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo po sistemu lutrije, u četvrtak 16. studenog započinje druga faza po sustavu "tko prvi - njegova djevojka", iako je ždrijeb skupina tek 1. prosinca.

Za prvih 622.117 ulaznica bilo je gotovo četiri milijuna prijava, a 53 posto ulaznica otišlo je u Rusiju. Od četvrtka se ulaznice prodaju u realnom vremenu, odnosno odmah ćete dobiti potvrdu o kupnji i nema nikakve lutrije.

Ulaznice će se moći kupiti na tri načina. Za određenu utakmicu, primjerice, susret 2. kola skupine D, za određeni stadion ili, ono što vas najviše zanima, za određenu reprezentaciju, a možete kupiti najviše četiri ulaznice. Karte će se prodavati na stranici www.fifa.com/tickets, a plaćanje je moguće karticom Visa i bankovnim transferom.

Faze prodaja ulaznica:

16. - 28. studenog: Izravna prodaja

5. prosinac - 31. siječanj: Prodaja po sistemu lutrije

13. ožujka - 3. travnja: Izravna prodaja

18. travnja - 15. srpnja: Izravna prodaja, last-minute

Bez brige, neće se sve ulaznice rasprodati u nadolazećem periodu, već su organizatori rasporedili jednak bro karata za svaku fazu. U last-minute periodu prodavat će se eventualne ulaznice od kojih navijači odustanu u zadnji trenutak.

Najjeftinija ulaznica (kategorija 3) za utakmice u skupini stoji 105 američkih dolara, što je po današnjem tečaju 676 kuna. Najskuplja ulaznica (kategorija 1) stoji 550 dolara, odnosno 3550 kuna. Najjeftinija kategorija 4 namijenjena je isključivo ruskim državljanima, a stoji 3200 rublji što je 345 kuna.

Na finale se ne može za manje od 2930 kuna.

Nakon što kupe ulaznice, navijači će morati aplicirati za "Fan ID", iskaznicu bez koje neće moći ući na stadione unatoč tome što imaju važeće ulaznice. Fan ID služi za bolje praćenje navijača i borbu protiv preprodaje karata, a navijačima će omogućiti i dodatne pogodnosti kao što je besplatan javni prijevoz i besplatan prijevoz na pojedinim međugradskim željezničkim linijama.

Pročitajte više