"Igor Bišćan je hrvatska verzija Stevena Gerrarda"

ODNOS engleskih medija i Igora Bišćana najbolje se može opisati frazom "toplo-hladno". Kad Igor ne igra dobro, otrovni engleski novinari nesmiljeno ga kritiziraju i uporno tvrde kako on nije igrač dostojan "Redsa", ali kad zablista kao u jučerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayera iz Leverkusena, proglašavaju ga hrvatskom verzijom Stevena Gerrarda.

Online izdanje uglednog Timesa piše kako su rijetki očekivali da će Liverpool, koji u Premiershipu ima čak 25 bodova manje od vodećeg Chelsea te koji je neslavno ispao iz FA Kupa porazom od drugorazrednog Burnleya, tako uvjerljivo svladati Bayer.

Mnogi su tvrdili kako Igor Bišćan ni u snu ne može zamijeniti ozlijeđenog Stevena Gerrarda, koji je inače glavni vezni kreativac momčadi "Redsa", ali Igor ih je sve razuvjerio, piše Times.

U prvom poluvremenu Bišćan se pretvorio u hrvatsku verziju Stevena Gerrarda, a kad je s lakoćom prošao dva stopera Bayera i precizno proigrao Garciu kroz zgusnutu njemački obranu, navijači "Redsa" složno su skandirali "Igor! Igor!", stoji se u Timesovom članku.

Nogometni portal Football365.com piše kako jedini od osam golova postignutih u jučerašnjim utakmicama Liverpoola i Arsenala koji nije pao zbog teških pogrešaka obrane bio upravo onaj koji je uslijedio nakon sjajnog prodora i briljantne asistencije Igora Bišćana. Komentator portala piše kako je Igor samo na papiru slaba karika u momčadi Liverpoola, na terenu je bio "poput stijene".

Tribalfootball.com piše kako će menadžer "Redsa" Rafael Benitez nakon utakmice protiv Bayera morati dobro razmisliti hoće li na ljeto ponuditi Igoru novi ugovor.

Službeni Liverpolov web piše kako je Bišćan bio na udaru žestokih kritika nakon utakmice FA Kupa protiv Burnleya, pa dodaje kako je protiv Bayera igrao na visokoj razini. Način na koji je prevario dva njemačka braniča te uputio ubojitu loptu prema Garciji pokazuje da je Igor igrač visoke klase, piše Liverpoolfc.tv.

Pročitajte više