Igor Bišćan je novi trener Dinama

Foto: GNK Dinamo Zagreb

IGOR BIŠĆAN novi je trener Dinama. Dosadašnji izbornik hrvatske U-21 reprezentacije službeno je imenovan nasljednikom Ante Čačića, koji je smijenjen nakon niza loših rezultata. Bišćan će već ove subote voditi Dinamo u prvenstvenom ogledu s Lokomotivom.

Vraća se u Dinamo nakon 11 godina

Bišćan se tako nakon 11 godina vraća u klub čiji je jedan od najtrofejnijih igrača. U dva navrata kao nogometaš Dinama (1995. - 2000. i 2008. - 2012.) osvojio je ukupno 15 trofeja, od čega osam naslova prvaka Hrvatske, šest pokala pobjednika Kupa i jedan Superkup.

Trenersku karijeru započeo je 2016. u Rudešu, s kojim je izborio plasman u najviši rang hrvatskog nogometa. Nakon toga je odradio sezonu u ljubljanskoj Olimpiji, gdje je osvojio duplu krunu, da bi zatim s Rijekom u sezoni 2018./19. osvojio Kup Hrvatske. Od 2019. bio je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije te ju je odveo na dva europska prvenstva. Na tom mjestu trebao bi ga zamijeniti Ivica Olić.

Dovodi i svoj stručni stožer

Iz Dinama su također potvrdili da će Bišćan dovesti novi stručni stožer. Iako još nije službeno objavljen sastav stožera, Bišćanovi pomoćnici trebali bi biti bivši Dinamovi igrači Ante Tomić i Renato Pilipović, koji su s njim radili i u mladoj reprezentaciji.

Podsjetimo, nova Dinamova uprava smijenila je kasno sinoć Antu Čačića, nakon teškog poraza od Šibenika 2:1 u polufinalu SuperSport Kupa. Momčad je privremeno trebao voditi Roy Ferenčina, koji je bio u Čačićevu stručnom stožeru.

No odlučeno je da treba odmah dovesti novog trenera i da nema smisla gubiti vrijeme s privremenim rješenjima, pa je odmah počela potraga. Izbor je pao na Nenada Bjelicu ili Igora Bišćana te je ipak odabran Bišćan. On je bio velika želja Darija Šimića otkad je ušao u klub, a i sam je želio postati trener Dinama.

Pročitajte više