Igor Bišćan protiv Franka Lamparda u Liverpoolovoj utakmici desetljeća

UOČI uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka, engleski mediji detaljno analiziraju prednosti i mane Chelsea i Liverpoola, te pokušavaju odrediti koji će igrači odigrati ključne utakmice u "sudaru divova".

Među pet najvažnijih igrača Liverpoola je, prema analizi sportskog komentora agencije PA Sport, uvršten i hrvatski veznjak Igor Bišćan, koji će na Anfieldu pokušati zaustaviti jednog od najboljih veznjaka na svijetu, Franka Lamparda.

Prema komentatoru agencije PA Sport, u utorak će Anfieldu o finalistu Lige prvaka odlučiti pet ključnih dvoboja: John Terry vs. Milan Baroš, Claude Makelele vs. Steven Gerrard, Didider Drogba vs. Jamie Carragher te na kraju, Frank Lampard vs. Igor Bišćan.

Očito će da će se najveća bitka voditi na sredini terena, a kolika odgovornost leži na hrvatskom veznjaku u sutrašnjem ogledu pokazuje podatak da će morati neutralizirati Franka Lamparda, motora pokretača Chelsea, standardnog engleskog reprezentativca i dobitnika ovogodišnje nagrade "Player of the year".

Lampard će, piše PA Sport, morati zaboraviti na stopostotnu priliku koju je propustio u prvom susretu, te se koncentrirati na prodore prema naprijed. Lampard je često pokretač napada londonske momčadi "teške" 200-tinjak milijuna funti, a nerijetko i egzekutor.

S druge strane, Bišćan se ove godine dokazao kao jedan od najvažnijih igrača Liverpoola u Ligi prvaka, te pružio cijeli iz uvjerljivih igara na poziciji zadnjeg veznog igrača, piše PA Sport.

Njegova će uloga biti važnija samim time što će uzvrat polufinala na Anfieldu propustiti španjolski veznjak Xabi Alonso zbog žutog kartoga kojeg je dobio u prvom susretu s Chelsea na Stamford Bridgeu.

Pročitajte više