Igor Štimac podnio ostavku, reagirala Torcida

IGOR ŠTIMAC, sportski direktor Hajduka, podnio je ostavku na tu dužnost, iako će se nakon tri mjeseca odmora vratiti u klub kao član Uprave. Štimac je krivnju za ispadanje od Shelbournea preuzeo na sebe.

Već sada bivši sportski direktor je za Radio Split rekao da osjeća potrebu da se vrati stvarima koje je u posljednje vrijeme zapustio, kao što je obitelj koja bi trebala biti na prvom mjestu.

Štimac je ponudio ostavku jer smatra da je kulminacija loše igre i ispadanje od Iraca njegova odgovornost jer je on najveći krivac što se "bijeli" u prijelaznom roku nisu adekvatno pojačali, točnije, igrači koji su dovedeni nisu dovoljno kvalitetni za klub kakav je Hajduk. Dio razloga leži i u tome što nije bilo dovoljno novca, pa je dovedeno ono što je bilo najbolje u okviru tih skromnih mogućnosti, opravdavao je situaciju Štimac.

Zanimljivo je da je bivši "vatreni" istakao kako nije jedini krivac za loše stanje u Hajduku. Naime, on je zatražio ostavku tajnika Kluba navijača Pave Grubišića – Čabe. Po Štimcu, Torcida je također kriva jer je upala na trening prije puta na uzvrat u Dublin i tako psihološki preopteretila momčad rekavši igračima da se ne moraju ni vraćati u Split ako ne prođu dalje.

Je li ovo početak ostavki i smjena na Poljudu, pokazat će vrijeme.

U međuvremenu, priopćenjem se danas ponovno oglasio Klub navijača Torcida u kojemu, između ostalog, piše kako je nakon jučerašnje utakmice Međimurje - Hajduk u Čakovcu tajnika Pavu Grubišića - Čabu nazvao Igor Štimac te mu uputio niz prijetećih poruka vezanih uz skandiranje s tribina "Uprava odlazi". To je u skladu s ranije izraženim službenim zahtijevom Torcide za ostavkom Uprave i sportskog direktora, premda su, kako se navodi, igračima pružili i pružat će bezrezervnu potporu.

Torcida u priopćenju navodi kako, iako vjeruje da je to plod emotivne rekacije, takvo Štimčevo ponašanje najoštrije osuđuje i ujedno poziva sve navijače Hajduka da ni u kom slučaju ne pribjegavaju nasilju, prijetnjama, razbijanju stakala, oštećenjima imovine igrača ili stadiona, itd. "jer je sve to naše i ni Hajduk ni Split to ne zaslužuju".

Za neuspjeh trebaju odgovarati rukovodeći ljudi, poručuje Torcida. "Ako sadašnje stanje nije neuspjeh pitamo se koji bi bio dovoljan razlog da Uprava ode. Tko je zapravo ulica u odnosima navijača i sadašnje Uprave kluba dokazuje se najnovijim postupkom sportskog direktora.", piše u priopćenju u kojemu se dodaje kako je prebacivanje krivnje na navijače bio očekivani potez Uprave.

Priopćenje završava pozivom navijačima da u što većem broju dođu na iduću utakmicu s Kamen Ingradom i na miran način izraze neslaganje s ovakvim vođenjem i propadanjem kluba.

Kako doznajemo, zbog navodnih Štimčevih prijetnji telefonom tajnik Torcide Pave Grubišić - Čabo podnio je i prijavu policiji.

Matko Rak

Pročitajte više