Igrač AZ-a uoči Hajduka: Lijepo je golom ušutkati publiku

Foto: Profimedia

JUNIORI splitskog Hajduka od 18 sati u Ženevi igraju s nizozemskim AZ Alkmaarom za trofej pobjednika juniorske Lige prvaka. U prvom kolu je AZ Alkmaar s ukupnih 6:1 izbacio irski Shamrock Rovers. Zatim je na penale prošao i srpskog predstavnika Crvenu zvezdu.

U sljedeća tri susreta jake protivnike deklasirali su s ukupnom gol-razlikom 12:0. Prvo su kod kuće s 5:0 u play-offu pobijedili njemački Eintracht, a zatim su igrali u osmini finala s Barcelonom (3:0) te u četvrtfinalu Real Madridom (4:0). Do finala su došli svladavši lisabonski Sporting na penale.

"Lijepo bi bilo ušutkati publiku"

Lewis Schouten, igrač AZ-a, za službenu je stranicu kluba govorio o finalu s Hajdukom. Osvrnuo se i na podršku s tribina koju ima splitski klub. Na utakmici s Milanom (3:1) za Hajduk je navijalo više od 7500 gledatelja: "Iskreno, mislim da je lijepo ušutkati publiku pogotkom.

Očekujem da će nam Hajduk prepustiti loptu i igrati na kontre. Na nama je da izbjegnemo njihovu zamku, bit će teško, ali imamo dovoljno iskustva da to učinimo. Nismo očekivali da ćemo preskočiti klubove poput Barcelone i Real Madrida s tako velikom razlikom, ali sada idemo po taj naslov."

Pročitajte više