Igrač kojeg je Mamić preporučio ne dolazi u Dinamo?

Foto: EPA

TRENER i sportski direktor Dinama Ante Čačić prije pet dana potvrdio je kako pregovaraju sa švicarskim stoperom Bećirom Omeragićem (21), koji igra u Zürichu. Taj transfer dogovarao je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, a Dinamova uprava ga prvotno nije prihvatila. Iako se pisalo kako bi Omeragić uskoro mogao postati novi igrač Dinama, u priču se upleo Basel.

Švicarski portal 4-4-2 piše kako Basel također želi Omeragića te su, navodno, pregovori već počeli. Podsjetimo, Omeragiću za šest mjeseci istječe ugovor i stoper zasad nije pokazao želju za produljenjem. Isti izvor opisuje ga kao "jednog od najperspektivnijih švicarskih igrača".

Dinamova odšteta Zürichu trebala je iznositi 700 tisuća eura uz deset posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje. Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je biti 1.6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje.

Zdravko Mamić predložio kupnju Omeragića

Uz to, godišnja bruto plaća Omeragiću trebala je iznositi 650 tisuća eura na ugovor od šest godina. Doznali smo da bi Dinamo trebao kupiti Omeragića za ukupno duplo manju cifru od gore navedenih. Međutim, švicarski U-21 reprezentativac sad se povezuje s Baselom.

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8.5 milijuna, drugi 1.5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zürichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti", rekao je Mamić o Omeragiću, kojeg Transfermarkt procjenjuje na šest milijuna eura.

Pročitajte više