Igrač Osijeka izbačen iz momčadi nakon što je odbio igrati protiv Rijeke

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

OSIJEK je iz momčadi izbacio braniča Jevhena Čeberka (25), objavio je hrvatski prvoligaš. Priopćenje Osijeka prenosimo u cijelosti. "Yevgen Cheberko novčano je kažnjen sukladno klupskom pravilniku i do daljnjeg će trenirati odvojeno od momčadi nakon što je treneru Borimiru Perkoviću rekao da nije spreman igrati utakmicu protiv HNK Rijeka, te da ne želi ići na put s momčadi.

Ovakva reakcija dogodila se nakon što je prošlog tjedna stigla službena ponuda jednog inozemnog kluba za njegov transfer. Ista je odbijena budući da se Klub nalazi u delikatnom trenutku sezone, traži rezultatsku stabilizaciju i zadržavanje trećeg mjesta, odnosno da je deficitaran na poziciji središnjeg braniča. Budući da je igrač inzistirao na odlasku predloženo mu je da se transfer realizira nakon završetka prvenstva, na što on nije pristao.

NK Osijek je prema igraču uvijek imao korektan odnos u ispunjavanju obaveza, nema nikakvih financijskih dugovanja prema istom, pokazan je veliki senzibilitet u situaciji kada je njegova domovina zahvaćena ratnim vihorom, a u znak podrške iz istog je razloga bio kapetan momčadi na utakmici protiv Varaždina.

Jedino što smo tražili zauzvrat bio je profesionalni odnos kojeg, očito, uoči jedne od najvažnijih utakmica sezone nismo dobili. Koliko god bili u rezultatski zahtjevnom trenutku neće se tolerirati bilo kakva vrsta ucjena, poigravanje s ugledom Kluba ili stavljanje vlastitog interesa ispred interesa NK Osijek", stoji u priopćenju Osijeka.

Osijek ga doveo za 500 tisuća eura

Osijek je protekli vikend na Rujevici odigrao 1:1 s Rijekom u 27. kolu SuperSport HNL-a, čime je zadržao treće mjesto na ljestvici, koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu i za koje se bori šest hrvatskih klubova.

Čeberko, ukrajinski branič, u Osijek je došao 2021. godine na posudbu, kada je Nenad Bjelica bio trener i sportski direktor slavonskog kluba. Kada je posudba istekla, Osijek ga je otkupio od austrijskog LASK-a za, prema Transfermarktu, 500 tisuća eura. Ranije u karijeri igrao je za Dnjipro i Zoryu Luhansk.

Ponuda od milijun eura za Čeberka navodno je stigla iz MLS-a. S obzirom na to da je Osijek u zimskom prijelaznom roku ostao bez kapetana i stopera Mile Škorića, ne želi skratiti rotaciju u obrani uoči kraja sezone koju želi završiti na trećem mjestu. Čeberkov ugovor s Osijekom vrijedi do 2025. godine. Prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura.

Pročitajte više