HNL

Igrači Istre prebili hajdukovce: Cvitanović je to najavio dan ranije

Foto: Pixsell

HAJDUK je kolo prije kraja prvenstva pobijedio Istru 4:1 i tako osigurao Europa ligu iduće sezone. Ali Bili ne slave uspješan kraj sezone koja je dobrim dijelom slutila na debakl. Umjesto toga, bijesni su na Istrinog trenera Igora Cvitanovića i njegove igrače koji su cijelu utakmicu igrali pregrubo i nizom oštrih, opasnih startova nasrtali na igrače Hajduka. 

Vrhunac takve igre bio je u 81. minuti kada je Antonio Ivančić, strijelac gola za Istru, kramponima ušao u Hajdukovog kapetana Domagoja Bradarića i ozlijedio ga tako da ga je s terena odvezlo liječničko vozilo, nakon čega je morao biti zamijenjen. Ivančić je za to kažnjen žutim kartonom. 

Istri to na Poljudu zamjeraju zato što njoj ova utakmica rezultatski ništa nije značila jer kako god odigrala u posljednja dva kola, na kraju prvenstva će biti na 11., pretposljednjem mjestu i za opstanak će igrati dodatne kvalifikacije protiv Šibenika. 

Ali Istri je utakmica s Hajdukom bila bitna zbog čišćenja od žutih kartona. To je dan ranije najavio njen trener: 

"Svih šest igrača kojima prijeti treći žuti karton sutra će zaigrati i želja nam je da ih se što je više moguće 'očisti' od kartona. Oni koji u tome ne budu uspjeli, neće igrati posljednje kolo protiv Rudeša, kako bismo ih sačuvali za kvalifikacije."

Što je Cvitanović otvoreno najavio, to su njegovi igrači sproveli u djelo tako da su grubo faulirali hajdukovce. Od šest igrača koji su na Poljudu trebali dobiti žuti karton, četvorica su bili u prvom sastavu, a dvojica na klupi.

Sva četvorica koji su startali kod Hajduka su požutjeli i tako se "očistili" za dodatne kvalifikacije. 

Ivančić pak, koji je grubo pokosio Bradarića i tako ga ozlijedio, nije bio na popisu na čišćenje. 

Rezultati by SofaScore
 

 

 

Pročitajte više