"Igrači Reala odigrali su kao da žele smjenu Mourinha"

NAKON poraza kod Levantea (0:1) remi bez golova s Racingom u Santanderu za Real Madrid ravan je porazu. Navala s Cristianom Ronaldom, Benzemom, Ozilom, Higuainom i Di Marijom 180 minuta nije uspjela zabiti gol, a uz jedan od šest mogućih bodova to je dovoljan razlog da španjolski mediji saspu drvlje i kamenje po društvu s Bernabeua.

"To se zove fraktura uslijed prevelikog stresa! Očito je da Realovi igrači pucaju pod pritiskom i da imaju psihičku blokadu u situacijama kad moraju pobijediti", piše As.

"Igrači koji žele da trener ode igraju utakmice na onaj način kao što je Real odigrao u Santanderu. Ne želim implicirati da je cilj Ronalda i društva odlazak Mourinha, jer većina njih još uvijek slijepo vjeruje svom treneru", spominje As pobunu igrača protiv Mourinha.

"Izgledali su bezidejno, stanje je alarmantno"

"I prije je Real znao odigrati loše, ali sada u svlačionici postoji problem jer je očito da je glava negdje drugdje. Čini se da je nestalo dobro raspoloženje, a imperativ pobjeđivanja ubio je radost nastupa. Ovo je loš početak, koji potvrđuje tezu da su utakmice s Barcelonom u finalu Kupa bile samo bljesak", stoji u tekstu.



Slično u svom komentaru donosi i Marca: "Real je posrnuo opet, i opet je ponovio greške iz prijašnjih utakmica. Izgledali su totalno bezidejno i stanje je sad već alarmantno."

"Nema baruta, u zadnjih nekoliko utakmica njihovi su kapaciteti smanjeni. Racingu je glavna stvar u igri bila red, red i red, i to su odradili fantastično, s dvije uredne linije ispred svog vratara. Jesu li Di Maria i Ramos na klupu sjeli zbog rotacije ili kazne? Argentinca je Mourinho uveo u drugom poluvremenu, ali nije pomoglo."

"Nestala je Ronaldova sposobnost rješavanja utakmica"


I El Mundo Deportivo apostrofira činjenicu da Real nije stvorio nijednu stopostotnu priliku: "Izgledaju loše kad imaju loptu, a kad je nemaju, jako teško je osvajaju. Ničim Real nije impresionirao, Mourinho je želio tri boda, ali nije mu pomoglo niti uvođenje Higuaina, Kake i Di Marije. Djelovali su izgubljeno, a još ih je Casillas spasio poraza."



El Pais ističe kako je Real posrnuo na "prijateljskom terenu": Realove zvijezde dočekane su kao na crvenom tepihu, ali su nestali u Mourinhovim rošadama. Xabi Alonso ostao je zaglavljen u sredini iako je imao tjelohranitelja u vidu Diarre, Ozil je opet bio isključen, a Ronaldova sposobnost rješavanja utakmica je nestala."

"Real može već brinuti utrka za naslov prvaka. Nakon Levantea ovaj remi im nikako nije legao", zaključuje El Pais.

Pročitajte više