LIGE PETICE

"Igrači su mu se rugali posvuda: Na Fejsu, u svlačionici, na terenu i u avionu"

Foto: Gulliver / Getty Images

NAKON otkaza Unaiju Emeryju u Arsenalu doznaju se detalji kako su ga njegovi donedavni igrači otvoreno i u njegovoj prisutnosti izrugivali i tako ga minirali.

Evening Standard donosi detaljan opis sprdnje igrača kojoj je bio podvrgnut trener koji je u Arsenalu izdržao godinu i pol. "Ranije ovog mjeseca Arsenal se vraćao s utakmice Europa lige kod Vitorije Guimaraes (1:1), još jedne na kojoj nije znao sačuvati prednost. Unai Emery sjedio je sam, udaljen od svih i zabrinut, dok je raspoloženje oko njega bilo potpuno drugačije.

"Onda, koliko zapravo kapetana imamo?"

'Onda, koliko zapravo kapetana imamo?' pitao se jedan od igrača namjerno glasno kako bi ga čuo trener, izrugujući tako Emeryjevo postavljanje Pierre-Emericka Aubameyanga kao novog predstavnika peteročlanog odbora igrača iz kojeg su se rotirali kapetani nakon što je traka oduzeta Granitu Xhaki. 

"This ebening"

Ova Emeryjeva izmišljotina kako bi se dodvorio svim zvijezdama tako da svaka od njih po malo bude kapetan nije jedino čemu su se njegovi igrači rugali. Već dulje vremena otvoreno su se izrugivali njegovom naglasku i lošem služenju engleskim jezikom. Ispočetka su to radili lajkanjem objava na društvenim mrežama koje su ismijavale trenerovo 'this ebening', ali onda su prešli na podrugljivo oponašanje menadžera u svlačionici i trening-kampu i to kada bi on bio prisutan."

Menadžerov "broken English" kao izvor sprdnje na njegov račun i nerazumijevanje njegovih uputa

Ovako ovaj izvor opisuje kako je Emery izgubio kontrolu nad svlačionicom te dodaje da zbog njegovog "broken Englisha" igrači nisu shvaćali što želi od njih. "Usprkos tome, na početku ove sezone rekao je da mu ne treba prevoditelj. To je samo pridonijelo potpunom komunikacijskom slomu jer Emery inzistira na predugim sastancima i videoanalizama, na kojim ga tako nitko ne razumije što govori. Umjesto da se pokuša integrirati u Londonu i Engleskoj, svaki slobodan trenutak koristio je za bijeg kući u Španjolskoj."

Radio je sve kako bi se dodvorio igračima, ali upravo tako rušio je sam sebe

Naravno, nije mu pomoglo što je prošlu sezonu završio tako što je bez plasmana u Ligu prvaka ostao jer je u posljednjih pet utakmica osvojio samo četiri boda, nakon čega ga je Chelsea razbio u finalu Europa lige. Zatim je ostao bez trojke Čech, Koscielny, Ramsey, koji su svi bili u njegovoj prethodnoj skupini vođa, a nasljednike im je tražio tako da je preveliku moć dao igračima. Tako je sam sebi potkopao ionako poljuljan autoritet. I dok se on ulagivao glavnim igračima, najistaknutiji od njih, Aubameyang i Lacazette, upravi su rekli da neće potpisati nove ugovore dok je Emery trener. 

Tako je na kraju ostao sam, poentira Evening Standard. 

Pročitajte više