Igrači Zenita nakon trijumfa: Uspjeh ruskih momčadi nije slučajnost

DVA UBOJITA napada koje su završili Igor Denisov i Konstantin Zyrianov donijeli su Zenitu prvu europsku titulu pobjednika Kupa Uefa.

Škotska momčad je igrala svoju poznatu defenzivnu igru, međutim uspjela je izdržati samo 72 minute. Nakon toga, Rangersi su krenuli po izjednačenje, bilo je nekoliko puta vruće pred vratima Malafeeva, međutim nade u izjednačenje je srušio drugi gol Zenita u sudačkoj nadoknadi.

Aršavin: Škoti su nas pri kraju stisnuli, ali je drugi gol sve odlučio

Iako nije zabio, Andrei Aršavin je sudjelovao kod oba pogotka, jako puno se trudio i dao za svoju momčad.

"Imali smo prednost na terenu, jer se Rangers branio. Ali u drugom poluvremenu smo pali, jer smo se umorili pa je protivnik preuzeo inicijativu", rekao je Aršavin.

Igrač Zenita otkrio je da je bilo jako teško posljednjih 18 minuta susreta kada su ih Škoti stisnuli.

"Zabili smo gol u pravi trenutak. Nakon toga Rangers se trudio zabiti, a nama se bilo teško braniti, jer su fizički vrlo jaki. Hvala Bogu što smo postigli i drugi pogodak", smatra Aršavin.

Aršavin je proglašen i najboljim igračem susreta, međutim, nakon što je 26-godišnjak primio pehar pobjednika Kupa, prilikom proglašenja igrača utakmice na licu mu se nisu vidjele emocije.

"Potrošio sam sve emocije tijekom dodijele pehara. Bilo je jako teško igrati, jako sam umoran, međutim sretan sam zbog sebe, svog grada i svoje zemlje", rekao igrač Zenita.

Malafeev: Ovo je veliki uspjeh ruskog nogometa

Zenitov vratar Vyacheslav Malafeev dobro je branio cijeli turnir, a i u finalu je uspio sačuvati praznu mrežu.

"Vrlo sam sretan i zadovoljan što smo osvojili naslov. Nadam se da ćemo nastaviti slaviti u St. Petersburgu", rekao je Malafeev.

Malafeev je naglasio koliko je ova titula važna za ruski nogomet i kako nije slučajnost da su od četiri posljednja Kupa Uefa dvaput slavile ruske momčadi.

"Očito je da je to vrlo dobro za ruski nogomet, jer naše momčadi nemaju baš uspjeha u Europi. Nadam se da ovo nije zadnji put i da će sljedeće sezone ruska momčad u Kupu Uefa igrati dobro", smatra Malafeev.

Zyrianov: Bili smo bolji, Rangers nije imao puno šanse

Zyrianov je dokrajčio Rangerse, u sudačkoj nadoknadi ušao je u protivnički peterac i nakon dodavanja Tekkea mu nije bio problem zabiti te čekati sučev posljednji zvižduk.

"Znali smo što želimo i nismo dali puno šanse Rangersu, jednostavno smo bili bolja momčad. Osjećam se sjajno i mislim da je ovo tek početak velikih uspjeha našeg kluba. Ruski klubovi su dvaput osvojili Kup Uefa u četiri godine i to je veliki napredak", zaključio je Zyrianov.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više