PRIJE MJESEC DANA BILA JE 934. NA SVIJETU "Baby Serena" poderala najbolju prijateljicu u finalu US Opena

Foto: Getty Images/Guliver Image

MADISON Keys (22) pukla je pod pritiskom finala US Opena. Nakon što je 30. neprisiljenu pogrešku bacila metar u aut otrčala je svojoj prijateljici Sloane Stephens (24) u zagrljaj na mrežu i briznula plač.

Divna slika. Stephens, koja je upravo pobjedom 6:3, 6:0 osvojila prvi Grand slam u karijeri, grlila ju je i tješila, kao da joj je ovo bilo deseto, a ne prvo finale i kao da je na ovoj, najvećoj sceni već godinama.

 

Nije lako kad te s 19 godina počnu uspoređivati sa Serenom Williams i stavljati ti na leđa teret titule nove najveće nade američkog tenisa. No, Sloane Stephens (24) svoj prvi finale Grand slama u karijeri odigrala je kao - Serena. Smireno, koncentrirano, dominantno i savršeno iskorištavajući sve protivnikove probleme. A Madison Keys (22), njezina velika prijateljica, imala ih je u finalu US Opena previše.

Nije to bila ni sjena igre koju je prikazivala u prvih šest mečeva na turniru. Nije imala nikakav plan B, a Sloane je samo čekala. Kako je meč odmicala tako je bila sve čvršća, a Keys se sve više raspadala. Puštala joj je Stephens da griješi, miksala je, šetala ju je po terenu, a greške su se samo gomilale.



Zadnji vlak za neki čudesni preokret Keys je imala na 0:4 u drugom setu kad je došla do 0:40 na servis protivnice. Bio je to jedini gem u kojem joj je Keys ozbiljnije zaprijetila. Tko zna, možda se Stephens malo prepadne pa se meč zakomplicira ako u tom trenutku vrati brejk. Nema šanse. Defenzivna i oprezna Stephens odjednom se pretvorila u Serenu Williams. S tri winnera spasila je sve tri brejk lopte i onda s još dva odlična poena na mreži otklonila sve dvojbe oko toga da će možda "chokirati" u prilici karijere.

Stephens: Kad sam imala 11 godina rekli su mi da će biti dobro ako uđem među drugoligaše...


Prije osam mjeseci Stephens je ležala u bolnici nakon operacije stopala. Prije četiri i pol tjedna bila je 934. tenisačica svijeta. Danas je Grand slam pobjednica, s 3,7 milijuna dolara u džepu. Nije loše za curu kojoj su s 11 godina rekli da će biti dobro ako dogura do druge američke divizije...

US Open, žene, finale:

Stephens - Keys 6:3, 6:0

Pročitajte više