ODLAZI ZA DVA MILIJUNA BOCA VINA GODIŠNJE Iniesta prihvatio ponudu iz Kine

Foto: Bodega Iniesta

ISPADANJE iz Lige prvaka dotuklo ga je i olakšalo mu odluku da odlazi na kraju sezone. To što će do tada osvojiti deveti naslov prvaka i možda šesti Kup kralja u 16 godina u klubu, ništa ne znači bez pete Lige prvaka.

Andres Iniesta za manje od mjesec dana puni 34. godine i to je zadnji rođendan koji će proslaviti kao igrač Barcelone, kluba čiji je simbol. 
 
Iako govori da će o tome gdje nastavlja karijeru odlučiti nakon finala Kupa sa Sevillom iduće subote, to je otkrio već prošle. Nakon prvenstvene pobjede nad Valencijom izjavio je: "Već znam što ću raditi u budućnosti. Zahvalan sam na privrženosti koju mi navijači pokazuju, ali to neće promijeniti moju odluku".
 
Teško da je nakon ovoga nejasno što je Iniesta htio reći. Smiješna sada izgleda predstava od prije samo šest mjeseci, kada je potpisao "doživotni" ugovor s Barcelonom. Umjesto toga, nakon SP-a, zadnjeg velikog natjecanja s reprezentacijom, odlazi u Kinu i tamošnju Super Ligu. 
 
Bez obzira na to što mu se karijere bliži kraju, tamo su barem dva kluba voljna platiti Iniesti 30 milijuna eura po sezoni. Tianjin Quanjian, za koji igraju Alexandre Pato i Axel Witsel, te Chongqing Dangdai, čiji adut je španjolski direktor Antonio Cordon.
 
Ali španjolski mediji danas pišu da veliki utjecaj na Iniestinu odluku da nogometašku karijeru završi u Kini, ima ona vinara.
 
Prema ovim izvorima, Iniesta je već potpisao ugovor s jednim od zainteresiranih klubova, s klauzulom koja mu jamči marketinšku pomoć za prodaju njegovih vina u Kini. Očekuje se da "Bodega Iniesta", vinarija legendarnog nogometaša, tako na ogromnom kineskom tržištu godišnje proda dva milijuna boca. Španjolci pišu da su Kinezi otišli toliko daleko, da jamče otkup navedene količine Iniestinih butelja.
 
Iniesta je vinariju osnovao 2010. u rodnom gradu Fuentealbilli. Vinogradi mu se protežu na 120 hektara, a glavna zvijezda kataloga je crno vino "Corazon Loco" ili "Divlje srce".

Pročitajte više