Iličević: Bundesliga je jača od Premiershipa i Primere

IVO ILIČEVIĆ dao je intervju njemačkoj verziji nogometnog web-portala Goal.com. Pričao je koliko je zadovoljan svojim izvedbama u Kaiserslauternu, pokušao usporediti hrvatsko i njemačko nogometno prvenstvo te je dao i svoje viđenje snage Bundeslige u odnosu na ostale europske najjače nogometne lige.

Koliko ste zadovoljni svojim nastupima u Bundesligi?

"Moram nastaviti naporno raditi kako bih dosegao konstantu u svojim izvedbama. Ne igram loše, ali postoje stvari koje se mogu unaprijediti. Pritom ne mislim samo na obranu (smijeh)."

Koliko je nogomet značajan u Hrvatskoj?

"Odrastao sam u Aschaffenburgu i u to se nisam osvjedočio iz prve ruke. Nogomet je omiljen sport u Hrvatskoj, takvi su još košarka i vaterpolo."

U usporedbi s Bundesligom, kako stoji hrvatski nogomet?

"Još se uvijek ne mogu uspoređivati. Klubovi ovdje imaju sjajne stadione, moderne trening-centre i profesionalnije su opremljeni. U Hrvatskoj se neke stvari tek moraju dogoditi, pogotovo kada je o stadionima riječ."

Prate li navijači u vašoj domovini Bundesligu i vaše izvedbe u njoj?

"Bundesliga je, nesumnjivo, za nas najvažnija liga. Slično je s Premiershipom i nekim talijanskim klubovima u kojima Hrvati igraju značajne uloge."

Što se vama najviše sviđa u Bundesligi?

"Meni je oduvijek bio san igrati u Bundesligi. Nogomet u Njemačkoj ima posebno značenje, a navijači su, posebice naši na Betzenbergu, jedinstveni. Igrati u takvom ozračju je neopisivo."

Koliko je Bundesliga, u odnosu na englesku, talijansku, španjolsku i francusku ligu, zapravo jaka?

"Po meni je najjača jer je toliko izjednačena", kazao je Iličević.

Pročitajte više