Iličević zabio za mlade u pobjedi protiv starih uoči ofenzive na Andoru

HRVATSKA reprezentacija odradila je posljednji trening uoči ogleda s Andorom. Prekidi bi trebali biti glavno oružje protiv gostujućeg bunkera.

Sutrašnji ogled s Andorom bit će prilika hrvatskim napadačima za poboljšanje gol razlike protiv slabašne Andore. U najavama ove utakmice često se spominje kako su Andorci odigrali čak dva poluvremena u posljednje dvije utakmice neriješeno s Englezima, te izgubili minimalno protiv Rusa. Dakle, shvate li izabranici Slavena Bilića olako ovu utakmicu, moglo bi biti problema.

Mladi pobijedili stare

No, kako sam Slaven Bilić najavljuje te neki od igrača, Hrvatska će tražiti što veću pobjedu kako bi i u statističkoj kategoriji gol razlika poboljšala svoje stanje. Naime, ukupna gol razlika je prvi kriterij za plasman ako dvije reprezentacije budu bodovno izjednačene.

Posljednji trening u Brežicama obilježila je utakmica mladi protiv starih u kojoj su mladi bili uspješniji. Strijelci za mlade bili su Iličević, Modrić i Knežević dok je za stare gol postigao Ivica Olić. Igralo se na pola terena, dva puta po deset minuta.

Mladi: Subašić, Ćorluka, Knežević, Iličević, Vukojević, Rakitić, Modrić, Pokrivač, Kalinić, Mandžukić.

Stari: Pletikosa, Drpić, Vejić, Križanac, Šimunić, Leko, Pranjić, Petrić  Klasnić, Olić.

Naglasak na slobodnjake i kornere

Na ovom treningu dosta se pozornosti posvetilo prekidima, ubacivanjima, slobodnim udarcima i kornerima. To će biti jedno od glavnih oružja kojima se planira razmontirati Andora koja će svih 90 minuta igrati bunker sa svih jedanaest igrača na nekih 30ak metara od svojih vratiju.

Ključ uspjeha je što ranije postići pogodak kako bi entuzijazam gostiju splasnuo te kako bi se mreža do kraja susreta napunila maksimalno.

Kako nema Darija Srne, koji ima tri žuta, izvođači prekida će biti Petrić i  Rakitić. Mladen Petrić se na treningu činio vrlo raspoloženo, uvježbavao je slobodnjake, bio rastrčan te je zadnji otišao s terena u Brežicama. Očigledno, sutra želi biti što efikasniji, kako bi nadoknadio što je protiv Ukrajine prosjedio na klupi cijelu utakmicu te pokazao Slavenu Biliću da mu je mjesto jedino među prvih jedanaest.

Hrvatska će sutra istrčati u formaciji 4-3-3, u kojoj će trojac zadužen za pogotke činiti Olić-Petrić-Klasnić.

Nedostaju Srna i Niko Kovač

Srna će pauzirati zbog tri žuta kartona kao što smo već rekli, a Niko Kovač je već u Salzburgu. Molio je poštedu te mu je izbornik Bilić to omogućio jer očekuje kako mu protiv slabašne Andore neće biti potreban. To je razlika u odnosu na susret s Ukrajinom.

Istodobno, Josip Šimunić ima već dva žuta kartona, te je za očekivati da će sutra dobiti i treći te tako anulirati mogućnost da izostane s važnih dvoboja protiv Ukrajine i Bjelorusije koji su na rasporedu na proljeće. Također, izostankom Nike Kovača kapetan u ovoj utakmici je upravo "Crazy Joe".

Raspoloženje u reprezentaciji je takvo da se sutra traži visoka pobjeda. Koliko su hrvatski napadači raspoloženi doznat ćemo nakon još jedne maksimirske reprezentativne večeri.

Hrvatska: Pletikosa, Šimunić, Križanac, Ćorluka, Pranjić, Vukojević, Modrić, Rakitić, Petrić, Olić, Klasnić

Andora: Koldo, Ayala, A. Lima, Sonejee, I. Lima, Txema, Andorra, Pujol, Vieira, Jimenez, F. Silva

M.Š.
Foto: M.Š.

Pročitajte više