serie a

Iličić zabio golčinu s centra, Atalanta pregazila Torino 7:0

Foto: EPA

SLOVENSKI nogometni reprezentativac Josip Iličić ostvario je hat-trick u uvjerljivoj pobjedi njegove Atalante od 7:0 (3:0) na gostovanju u Torinu, a drugi od svoja tri pogotka postigao je udarcem s 45 metara. 

Iličić je otvorio golijadu momčadi iz Bergama u 17. minuti, kad je veći dio posla obavio Palomino, a na njegov ubačaj 31-godišnji Slovenac samo je podmetnuo nogu i poslao loptu u mrežu. Na 2:0 povisio je Gosens u 29. minuti, a u sučevom dodatku prvog poluvremena Zapata je realizirao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja na Iličiću.

U 53. minuti slovenski nogometaš je pokazao iznimnu snalažljivost kad je bilo dosuđeno igranje rukom igrača Torina oko sredine igrališta. Iličić je primijetio da je domaći vratar izašao na rub kaznenog prostora i bez oklijevanja pucao prema vratima te preciznim udarcem prebacio nemoćnog Sirigua.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Iličićeve golčine možete pogledati OVDJE.

Samo minutu poslije Slovenac je kompletirao hat-trick i postigao svoj 13. pogodak u ovoj sezoni Serie A. Atalanta je prvi put u svojoj povijesti nekoga dobila 7:0, dok je Torino prvi put u povijesti od nekoga izgubio tolikom gol-razlikom.

Do kraja utakmice Torino je ostao s dva igrača manje zbog drugog žutog kartona Izza (76. minuta) i izravnog crvenog kartona Lukića (89.), a Kolumbijac Luis Muriel postigao je još dva pogotka za Atalantu - u 86. minuti iz kaznenog udarca te dvije minute poslije na asistenciju kapetana Alejandra Gomeza.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ušao je u igru u 57. minuti.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više