TENIS

"Imao sam 16 planova protiv Đokovića, svaki mi je propao"

Foto: EPA-EFE

GAEL MONFILS, jedan od najekscentričnijih i najzabavnijih likova u svijetu tenisa, s 33 godine je u formi života.

Francuz je trenutno u nizu od 12 pobjeda zaredom, a prvi put u karijeri je osvojio dva turnira u jednoj sezoni i to jedan za drugim. Prvo je uzeo Montpellier, a tjedan kasnije i Rotterdam. Od 12 pobjeda u nizu, u 11 nije izgubio set.

Sada je u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, a protivnik mu je najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković. Francuz je 16 puta do sada igrao u karijeri protiv Srbina, a nije pobijedio nijednom. Ovo se čini kao savršena prilika s obzirom na formu u kojoj se nalazi i da je Đokoviću glavni fokus u ovoj fazi njegove karijere osvajanje Grand Slam titula.

Monfils se s time ne bi složio.

"Ne znam koji mi je plan za Đokovića. Imao sam do sada 16 planova i svi su propali", kratak i jasan je bio Francuz.

Zabava ispred pobjeda

Monfils je profesionalac od 2004. i godinama je bio glavni adut Francuza za budućeg Grand Slam pobjednika. Uz fenomenalne fizičke predispozicije, Monfilsa krasi fenomenalan osjećaj za igru, a kada ga ide, nema loš udarac u svojoj igri i može pobijediti svakoga. Ipak, stav na terenu mu nije uvijek na razini. Češće je odabirao zabavljati publiku atraktivnim potezima kao što su smash u skoku ili udarci kroz noge, dok mu pobjede nisu bile prioritet.

Zato je njegove mečeve sjajno gledati i zbog toga je jedan od najpopularnijih tenisača koji nije član velike trojke.

Pročitajte više