Imperator Fatih Terim: Protiv Hrvatske ćemo sve riješiti ranije, neće biti šok završnice

TURSKI izbornik Fatih Terim kaže da poštuje Hrvatsku kao dobru i talentiranu reprezentaciju, ali da se Turci nikoga ne boje pa tako ni Hrvata.

Turska je jučer zahvaljujući Petru Čechu te velikoj upornosti preokrenula utakmicu i pobijedila Češku nakon što je za njih sve bilo izgubljeno. Gubiti 2:0 do 75. minute i onda pobijediti sa 3:2 još u regularnom dijelu, stvarno je podvig nad podvizima. No, to je za Turke simptomatično, slavili su na gotovo istovjetan način protiv domaćina Švicaraca.

Ovi rezultati dovoljno govore sami za sebe. Turska je nepredvidljiva reprezentacija koja može svakoga pobijediti, ali i od svakoga izgubiti (u kvalifikacijama su imali nekoliko kikseva).
Sada kada su prošli Čehe uvjereni su kako mogu i protiv naše reprezentacije u petak u Beču.

"Hrvati imaju dobru momčad, svladali su Njemačku, međutim mi smo isto jako dobra momčad te ćemo biti još i bolji kako dani budu prolazili", kaže turski izbornik Fatih Terim o Hrvatskoj.

Terim: Poštujemo Hrvatsku, ali je se ne bojimo

Glavni strateg turske momčadi svjestan je kako će s druge strane u petak biti vrlo jak protivnik koji se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu.

"Hrvatska ima mladu momčad, igraju jako dobro, no što se nas tiče mi idemo u Beč s nadom da ćemo tamo i ostati. To je jedna utakmica, pobjednik uzima sve, a poraženi sve gubi. Poštujemo sve momčadi, tako i Hrvatsku, ali se nikoga ne bojimo", ističe Fatih Terim.

Turska reprezentacija je nevjerojatnim preokretima pokazala kako ima karakter te da se protiv njih mora ozbiljno igrati svih 90 minuta.

"Ponosan sam što imam igrače koji znaju da utakmica završava tek kad sudac označi kraj. Pokazali smo cijelom svijetu kakva smo momčad. Došli smo ovdje kako bi otišli do kraja. Radimo na tome kako bi se ovaj cilj ostvario", pun je ponosa i optimizma turski izbornik nakon pobjede protiv Češke, a uoči okršaja s Hrvatskom.

"Nogomet je lijep upravo zbog nepredvidivosti, čini mi se da naša momčad voli dramatične završetke. Vjerujem da ćemo u sljedećoj utakmici završiti posao ipak malo ranije", zaključuje Fatih Terim.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više