Imprić i Draganja srebrni u Debrecenu!


HRVATSKI plivač Saša Imprić osvojio je prvu medalju za hrvatsko plivanje na Europskom prvenstvu u kratkim bazenima u mađarskom Debrecenu, a bilancu dana poboljšao je Duje Draganja srebrnom medaljom na 50 metara slobodno.

Draganja je postavio novi hrvatski rekord otplivavši 21.23. Prvi je bio Šveđanin Stefan Nystrand, inače aktualni svjetski rekorder, s vremenom 21.11, a treći Francuz Alain Bernard s vremenom 21.57.

Draganja je u polufinalu ostvario treći rezultat s vremenom 21.60. Mario Todorović, podsjetimo, u ovoj disciplini nije uspio dohvatiti finale, bio je 12. u polufinalu s vremenom osobnog rekorda 22.13.

U utrci na 200 metara mješovito, Saša Imrpić osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju! S vremenom 1:57.48, Imprić je ostvario osobni rekord. Mađar Laszlo Cseh bio je neuhvatljiv, s vremenom 1:52.99 uz osvojenu zlatnu medalju, oborio je i novi svjetski rekord! Treće mjesto osvojio je Rus Aleksandr Tihonov, koji je bio za 11 stotinki sporiji od Imprića (1:57.59).

Prvog dana Europskog plivačkog prvenstva u 25-metarskim bazenima, hrvatski predstavnici bilježe zaista odlične rezultate.

U finalu discipline 100 m leptir, hrvatsko plivanje će imati dva predstavnika! Duje Draganja je s vremenom 51.19, novim hrvatskim rekordom, ostvario četvrti rezultat u polufinalu, a Mario Todorović (51.83) šesto.

Sanja Jovanović izborila je plasman u finale na 100 m leđno. U polufinalu je bila druga s vremenom 58.18, što je novi hrvatski rekord.

Uz Draganju, koji će danas plivati u finalu na 50 slobodno, još jedan hrvatski plivač će prvog dana prvenstva imati svoju finalnu disciplinu. Saša Imprić je još u jutarnjem dijelu programa izborio  plasman u finale na 200 metara mješovito.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više