Index prvi donosi rezultate gledanosti F1 u zagrebačkoj regiji

PRVI Grand Prix vikend na regionalnim televizijama protekao je iznad svih očekivanja, tvrde organizatori. Veliku nagradu Malezije izravno su prenosili Osječka tv, Slavonsko-Brodska tv, Net, Tv Istra, Kanal Ri, Vox Zadar, Tv Jadran Split i Dubrovačka tv.

Index vam prvi donosi podatke agencije AGB Nielsen za zagrebačku regiju.

NeT je potukao svoj osobni rezultat u gledanosti i u vrijeme održavanja utrke Formule 1, jučer od 10 do 11.45 sati u ciljnoj skupini 18-49 imao je share (udio u gledanosti) od čak 7,77  posto mjereno na nacionalnoj razini.

Kako je NeT prisutan u samo 47 posto domaćinstava,  jer nije nacionalna televizija, teoretski bi share bio duplo veći da je prisutan u svim domaćinstvima i share bi tada vjerojatno iznosio čak 15,54 posto.

Treba istaknuti da je termin u kojem smo gledali utrku iz Malezije daleko od prime timea, kao i da će gledanost gotovo sigurno rasti s navikom gledatelja koji su do sada F1 pratili na nacionalnoj televiziji.

U tom terminu  (da je NeT prisutan u svim domaćinstvima) NeT je bio drugi po gledanosti sa zaostatkom od nagledanijeg programa u tom terminu od samo 0,28 posto, a ovako je na trećem mjestu. 

Pročitajte više