Euro 2020

Indexovi čitatelji odabrali udarnih 11. Nema mjesta za Petkovića, Lovrena i Kovačića

Grafika: Index

OSTALA su još četiri dana do prve utakmice Hrvatske na Europskom prvenstvu, a Zlatko Dalić još nema udarnih 11 za tu utakmicu.

Pokazao je to i sinoćnji trening na kojem je hrvatski izbornik uigravao nekoliko formacija. Tri su pozicije još uvijek otvorene - pozicija lijevog beka, trećeg veznog i napadača. 

Navijači najviše žele Gvardiola, a on je Daliću zasad rezerva

Dalić je protiv Belgije na poziciji lijevoga beka počeo sa standardnim Bornom Barišićem, a u 46. minuti uveo je Joška Gvardiola (19), kojem je to bio debi za reprezentaciju. I dok kod Dalića prednost ima Barišić, koji je i na jučerašnjem treningu bio u prvih 11, navijači bi više voljeli vidjeti Gvardiola.

U velikoj Indexovoj anketi je Gvardiol dobio najviše glasova od svih obrambenih igrača. Novi igrač Leipziga dobio je 12 tisuća pozitivnih glasova i tisuću negativnih, dok je za Barišića u prvih 11 glasalo malo više od šest tisuća navijača. Šime Vrsaljko je zbog slabe konkurencije siguran na desnom boku iako ga čak 3.7 tisuća navijača ne bi voljelo vidjeti u prvih 11. 

Lovren iza Ćalete-Cara i Vide, Kovačić i Pašalić iza Vlašića

Najviše glasova na stoperskim pozicijama dobili su Duje Ćaleta-Car (9.6 tisuća pozitivnih i 1.8 tisuća negativnih) i Domagoj Vida (9.4 tisuće pozitivnih i 2.2 tisuće negativnih). Iza njih je ostao Dejan Lovren, kojeg bi u prvih 11 voljelo vidjeti 6.2 tisuće navijača, a ne bi voljelo 3.1 tisuća.

 

I kod navijača, kao kod Dalića, sigurni u veznom redu su Luka Modrić (dobio najviše vaših glasova, 12 i pol tisuća) i Marcelo Brozović, a u borbi za trećeg veznog Nikola Vlašić je pobijedio za tisuću i pol glasova Matea Kovačića, Luku Ivanušeca za pet tisuća i Marija Pašalića za šest tisuća glasova. 

Kramariću najveća podrška u napadu

Prvi izbor kod navijača na poziciji napadača je Andrej Kramarić s devet tisuća pozitivnih glasova, dvije tisuće više od Ante Rebića. Dinamov Bruno Petković dobio je tri tisuće negativnih glasova i malo manje od šest tisuća pozitivnih.

 

Pročitajte više