DINAMO

Indexu potvrđeno: Stigla je ponuda Barcelone za Danija Olma

Foto: Getty Images/Guliver Image

DINAMO je dobio ponudu Barcelone za Danija Olma, potvrdio je Indexu njegov menadžer Andy Bara.

"U klub je stigla službena ponuda, ali o iznosima ne mogu pričati. Dinamo mora odlučiti zadovoljava li ga ta ponuda. Klub je glavni u ovoj priči, Dinamo je tu gazda i on odlučuje", rekao nam je Bara.

Dani Olmo je prije nekoliko dana dao intervju jednom španjolskom mediju u kojem je rekao da je njegov ciklus u Dinamu gotov. Najskuplji Dinamov igrač tako je poslao jasnu poruku o tome ostaje li na proljeće u Dinamu, a Barcelonina ponuda, ako je zaista stigla, tek je druga službena koja je za Španjolca stigla u Maksimir.

Ljetos ga je željela Borussia Mönchengladbach, ali je Dinamo glatko odbio 23 milijuna eura, koliko su Nijemci nudili. U međuvremenu je Dinamo ušao u Ligu prvaka u kojoj je odlično igrao, a Olmu je na Transfermarktu cijena prije par dana skočila na 35 milijuna eura.

Španjolca se već mjesecima povezuje s najvećim europskim klubovima, a prekjučer se pojavila informacija da ga žele oba Manchestera. O Olmu je u Zagrebu lijepo govorio i Pep Guardiola, koji ga je nahvalio i rekao da mu je drago što mu tako dobro ide, a stara je priča da bi Barcelona željela vratiti igrača kojeg je prije pet godina olako pustila u Dinamo.

Debitirao za Španjolsku, briljirao u Ligi prvaka

"Na početku su mi govorili da sam lud. Nijedan drugi klub nije mi ponudio ono što mi je Dinamo nudio u sportskom smislu. Mogao sam tek nakon godinu dana ući u prvu momčad, ali oni su me promovirali već nakon tri mjeseca i tamo sam ostao. Ponudili su mi projekt za budućnost, pokazali su da su spremni riskirati sa mnom i zato sam odabrao Dinamo", rekao je u studenom u intervjuu za katalonski Sport.

Olmo je u međuvremenu postao europski prvak s mladom Španjolskom reprezentacijom, a u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2020. debitirao je za seniorsku reprezentaciju protiv Malte i odmah je zabio gol. Ove sezone je u 22 nastupa za Dinamo zabio osam golova uz sedam asistencija, a cijenu su mu dodatno povisila dva gola u Ligi prvaka. Tri je ove sezone zabio u kvalifikacijama.

Španjolac je u zadnje vrijeme vrlo oprezno govorio o svojoj budućnosti u Dinamu. "Ja sam igrač Dinama", "Vidjet ćemo", bili su njegovi najčešći odgovori, ali prvi znak da gotovo sigurno odlazi dao je u spomenutom intervjuu prije par dana kad je rekao da je njegov ciklus završio.

Da je odlazak pitanje dana, vidjelo se i na zadnjoj utakmici protiv Rijeke. Nenad Bjelica izvadio ga je iz igre nekoliko minuta prije kraja. Olmo je dobio ovacije Maksimira, okrenuo se prema svim tribinama i pljeskom ih pozdravio. Najvjerojatnije zadnji put, a gdje će nastaviti karijeru, vidjet ćemo u tjednima koji su pred nama.

Prijelazni rok za španjolske klubove otvara se 2. siječnja.

Pročitajte više