Indijci slave Štimca, a on kaže: Bio sam malo zabrinut

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Indije u prvom kolu skupine A druge faze azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. na gostovanju su pobijedili Kuvajt 1:0 i tako napravili veliko iznenađenje. Momčad izbornika Igora Štimca odigrala je jako dobru utakmicu, a do pobjede je došla golom Manvira Singha u 76. minuti. Indijski navijači slave Štimca i njegovu momčad nakon pobjede, a evo što je hrvatski stručnjak rekao na konferenciji za medije.

"Nisam iznenađen rezultatom, ali uvijek nastojim imati poštovanja prema suparniku. Maksimalno vjerujem u kvalitetu svoje momčadi. Naš cilj je bio pobijediti, no potrebno je biti oprezan kada to javno kažeš jer se ponekad shvaća kao podcjenjivanje", izjavio je Štimac.

"Godinama marljivo radimo s igračima, podržavamo ih i usmjeravamo, ukazujemo na pogreške i kako ih ispraviti. Sada polako vidimo rezultate. Imali smo kontrolu tijekom cijele utakmice, Kuvajt je bio bez prave prilike. Bio sam malo zabrinut jer su nam nedostajala tri ključna igrača zbog ozljeda, ali igrači koji su ih zamijenili su odradili sjajan posao", smatra Štimac, koji je 2019. postao izbornik Indije.

"Mnogi su vjerovali kako će Kuvajćani imati tehničku nadmoć nad nama. To nismo vidjeli u ovoj utakmici"

"Svjestan sam da su mnogi vjerovali kako će Kuvajćani imati tehničku nadmoć nad nama zbog većeg broja kvalitetnijih pojedinaca. Međutim, to nismo vidjeli u ovoj utakmici. Bili smo strpljivi i zato smo slavili", dodao je Štimac.

"Imali smo takvu podršku da smo se osjećali kao da igramo doma. Znali smo da bi nam i bod u ovoj utakmici puno značio kako bismo na kraju osigurali drugo mjesto u skupini. Planirali smo suparnike učiniti nervoznima i natjerati ih na odigravanje dugih lopti", objasnio je Štimac.

Pročitajte više