Iniesta je navijao za Real: "Morao sam promijeniti klub..."

Foto: Getty Images

ANDRES INIESTA, simbol Barcelone i jedan od najvećih igrača tog kluba u povijesti, u 34. godini i nakon 22 godine u Barci, napustio je Camp Nou.

674. utakmica za Barcelonu, klub s kojim je osvojio 31 trofej, među kojima devet naslova prvaka i četiri Lige prvaka, bila mu je posljednja prije odlaska u Japan. 

"Ovo su bile 22 prekrasne godine i bila mi je čast braniti boje ovog kluba, za mene najvećeg na svijetu. Želim se zahvaliti svim mojim suigračima i svima vama na stadionu. Samo želim reći da će moje srce ovdje biti zauvijek", rekao je kroz suze Iniesta na oproštaju na koji je u hram Barcelone došlo 90 tisuća njegovih štovatelja. 

Iako su mu klub i navijači priredili spektakularni oproštaj, Iniesta se još jednom želio oprostiti od Camp Noua. Dugo nakon što su gledatelji i igrači napustili stadion, sat i pol iza ponoći, potpuno sam i bos izašao je na travnjak golemog i mračnog stadiona i sjeo na centar. Gledao je oko sebe, okretao se prema svim tribinama, a onda izvadio mobitel i nešto snimao.

Ali, put do ikone Barcelone, Iniestu je vodio ni manje ni više nego preko Reala.

Ovako je objasnio kako je do toga došlo u djetinjstvu, prije nego što je u 12. godini otišao u Kataloniju: "To se dogodilo kada je Barcelona zabila sedam golova Albaceteu, klubu iz mog rodnog kraja. To me toliko razljutilo i natjeralo da navijam za Real. Bio sm bijesan što je Barcelona to napravila mom Albaceteu. Naravno, nakon toga sam morao promijeniti klub za koji navijam."

Pročitajte više