Inoha se oprostio s domovinom: Idem u Hajduk jer sam prerastao Japan

JUČER poslijepodne stigli su nogometaši Hajduka u Bad Kleinkirchheim, a trener Balakov nastavio je s paklenim ritmom priprema, tako da je odmah organizirao i prvi trening na nešto više od kilometra udaljenom igralištu.

Prvom treningu prisustvovali su Andrić, Brkljača, Džoni, Glumac, James, Jelavić, Kalinić, Kukoč, Lendrić, Lima, K. Ljubičić, Maloča, Oremuš, Pešić, Sarić, Ahmad, Anas, Stipica, Subašić, Tičinović, Tomasov, Trebotić, Vejić, Vuković i Vukušić, te Andrijašević koji će uskoro ići na U-20 Svjetsko prvenstvo u Kolumbiju.

Pakleni ritam priprema nastavio se i danas, odradili su Bijeli čak dva treninga, a za tri dana očekuje ih prva pripremna utakmica s bukureštanskom Steauom. A u sjeni napornim priprema odvijaju se transferi koji će obilježiti predstojeću sezonu Bijelih. Predstavnici Ante Vukušića pregovaraju s Lyonom, dok je s Japancem Masahiko Inohom sve dogovoreno i on je večeras stigao u kamp Splićana.

Japanski mediji koji pišu kako je rastanak Inohe od Kashima Antlersa bio vrlo emotivan, međutim kako je igrač svjestan da mu je odlazak u Europu korak naprijed u karijeri. "Finalizirani su dogovori Hajduka i Kashime, igrač je sve dogovorio sa svojim novim klubom, a jutros je napustio Antlerse i krenuo prema Austriji", stoji u članku.

"Mislim da sam sve dosegnuo svoj maksimum ovdje i ako želim napredovati kao igrač moram otići u Europu. Veliki je to izazov, ali nadam se kako sam mu dorastao. Naravno da u nekim razmišljanjima gledam i dalje u budućnost i mogućnost da mi Hajduk bude odskočna daska za daljnji europski napredak", rekao je Inoha.

"Zahvaljujem se svima u klubu, puno su mi pomogli posljednje tri godine i nema sumnje da sam se izgradio kao osoba i kao igrač", dodao je za kraj Inoha.

Pročitajte više