Insajder otkrio koliko Bayern mora platiti za Xabija Alonsa

Foto: EPA

THOMAS TUCHEL će na kraju sezone napustiti Bayern. Minhenski se klub nalazi na drugom mjestu Bundeslige, odnosno iza Bayer Leverkusena, dok je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka izgubio od Lazija (1:0). Slabi rezultati doveli su do dogovora o Tuchelovom odlasku godinu dana prije isteka ugovora. 

Bayern, stoga, traži novog stručnjaka, a među najvećim željama mu je trener rivala Bayera Xabi Alonso. Španjolac od kolovoza 2022. sjedi na klupi sastava iz Leverkusena i ove sezone s njim ostvaruje fantastične rezultate. U Bundesligi je vodeći s osam bodova više od Bayerna, i to bez ijednog poraza, izborio je polufinale njemačkog kupa, a čeka ga i osmina finala Europa lige protiv Qarabaga.

Alonsov ugovor vrijedi do 2026., no Skyev insajder Florian Plettenberg tvrdi da ne bi imao ništa protiv kada bi na ljeto preuzeo Bayern, s kojim je već započeo pregovore. Plettenberg navodi da 42-godišnji Alonso u ugovoru nema izlaznu klauzulu, ali ima usmeno obećanje vodstva Bayera da će ga pustiti ako stigne odgovarajuća ponuda Bayerna ili Liverpoola.

Sky: Bayern bi za Alonsa morao platiti 15 milijuna eura

S obzirom na to da nema klauzule, Bayern i Bayer morali bi dogovoriti odštetu za hit-trenera liga Petice. Prema Skyu, Bayern bi morao platiti između 15 i 25 milijuna eura kako bi Alonso stigao u München na ljeto ove godine. Odluče li nagodinu dogovoriti ovaj posao, tada će vrijediti izlazna klauzula od 15 milijuna eura.

Bayer vjeruje da će Alonso ostati u klubu, dok ga novi sportski direktor Bayerna Max Eberl iznimno cijeni te bi ga rado doveo. Uz Alonsa, Bavarci razmišljaju i o treneru Brightona Robertu De Zerbiju. Alonso, koji je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Liverpool, Real i Bayern, dosad nije komentirao glasine o promjeni kluba.

Pročitajte više