Inter demantira engleske tabloide: Nema ponude za Sneijdera niti smo zainteresirani za prodaju

DOK ENGLESKI tabloid očekuju potpis Wesleyja Sneijdera za Manchester United za 40 milijuna eura, iz Intera stižu sasvim suprotne informacije. Na San Siru tvrde kako nikakve ponude za ofenzivnog veznjaka nema i da on nije na prodaju.

"Nikakve službene ponude nije bilo niti smo ikad bili zainteresirani za prodaju. Sneijder nije na prodaju", rekao je tehnički direktor Intera Marco Branca, prenosi BBC.

Talijanski mediji pisali su da će se menadžer Sneijdera, koji ima ugovor do 2015., ova tjedan naći s ljudima iz Intera. Branca kaže kako to nije točno: "Nikakvi pregovori nisu planirani. Ne prodajemo igrače na silu. Sneijder nastavlja sa svojim poslom."

Slično je govorio i Sneijder koji je prije mjesec dana izjavio kako mu se ne ide iz Intera: "Trenutno sam jako sretan ovdje i ne vidim razlog zašto bi išao u drugi klub."

S druge strane, engleski mediji već danima pišu kako je dolazak Sneijdera na Old Trafford gotova stvar. Tako bi Sneijder potpisao za 40 milijuna eura, a izvršni direktor Uniteda David Gill do kasno je u noć radio na ugovoru i njegovim detaljima koji će ponuditi Interu odnosno Nizozemcu. Iako je prva momčad Manchestera odletjela u Ameriku gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, Gill je ostao kako bi zaključio posao.

"Svi očekuju Wesleyjev prelazak u United. Možda već u srijedu. Raspitivao se kod Nigela de Jonga, suigrača iz reprezentacije, gdje je najbolje mjesto za živjeti u Manchesteru. Neminovno je da Sneijder odlazi, pitanje je samo dana", rekao je izvor blizak nogometašu za tabloidi Sun.

Sneijder je u Inter stigao 2009. godine iz Real Madrida. Bio je vrlo važan igrač u momčad koja je te godine osvojila trostruku krunu. No ipak, prošla sezona bila je za zaborav, ispresijecana ozljedama zbog kojih je Sneijder sakupio tek 25 nastupa. Potpiše li Sneijder ugovor za 40 milijuna eura postat će najskuplji igrač u povijesti Manchester Uniteda. Trenutni rekorder je Dimitar Berbatov koji nije opravdao 35 milijuna eura koje je Tottenham dobio za njega.

Najveće kupovine Manchester Uniteda u povijesti:


Dimitar Berbatov
, stigao iz Tottenhama za 35 milijuna €, 2008.
Rio Ferdinand, stigao iz Leedsa za 33,12 milijuna €, 2002.
Juan Sebastian Veron, stigao iz Lazija za 31,98 milijuna €, 2001
Wayne Rooney, stigao iz Evertona za 29,13 milijuna €, 2004.
Ruud van Nistelrooy, stigao iz PSV-a za 29 milijuna €, 2001.
Anderson, stigao iz Porta za 21,62 milijuna €, 2007.
Owen Hargreaves, stigao iz Bayerna za 19,34 milijuna €, 2007.
Antonio Valencia, stigao iz Wigana za 18,21 milijuna €, 2009.
Nani, stigao iz Sportinga za 16,73 milijuna €, 2007.
Michael Carrick, stigao iz Tottenhama za 15,93 milijuna €, 2006.

Pročitajte više