SERIE A

INTER - FIORENTINA 4:3 Spektakl s preokretima, Inter u 87. i 89. do pobjede

Foto: EPA

INTER je u drugom kolu Serie A pobijedio Fiorentinu 4:3 u nevjerojatnoj utakmici na Giuseppe Meazzi.

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović igrali su do 78. minute. Perišić kao lijevi bek u formaciji 3-5-2, Brozović na svojoj standardnoj poziciji u veznom redu.

Gosti su već u trećoj minuti šokirali Giuseppe Meazzu, strijelac je bio Christian Kouamé koji je, kombinirajući s Giacomom Bonaventurom, izbio sam pred Handanovića poslije jednog ubačaja nakon kojeg je spretno zabio.

Lautarova golčina

Barcelonina želja Lautaro Martinez lijepim golom izjednačuje u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Argentinac je poslije dodavanja Barelle opalio s vrha šesnaesterca i bilo je to neobranjivo za Dragowskog.

Conteov sastav u 52. minuti preokreće golom Federica Ceccherinija. Šutirao je Martinez iskosa, a talijanski branič u namjeri da blokira to preusmjerio je loptu u vlastitu mrežu.

Preokret Fiorentine

Uslijedio je preokret, onaj Fiorentinin.

U 57. minuti Franck Ribery se sletio po lijevoj strani, namjestio šansu Gaetanu Castrovilliju koji precizno i s lakoćom pogađa za izjednačenje.

Fiorentina šest minuta kasnije vodi golom svog najskupljeg igrača Federica Chiese. Prethodila mu je fantastična asistencija Riberyja koji je okomicom rasparao Interovu obrambenu trojku. Chiesa je sam izbio na Handanovića i poentirao za šok u Milanu.

A onda je Conte reagirao s pet zamjena. Ušli su Sensi, Hakimi, Vidal, Nainggolan i Sanchez, a izašli Eriksen, Young, Brozović, Barella i Perišić.

Preokret Intera

To je isprovociralo Interovo ludo buđenje.

U 87. minuti Hakimi na debiju asistira za gol koji postiže Romelu Lukaku poslije ubačaja s desne strane, a dvije minute kasnije Danilo D'Ambrosio zabija za 4:3.

Ubacio je s lijeve strane Alexis Sanchez, a Interov branič u skoku je nadvisio svog čuvara i poentirao za Interova tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više