hnl

INTER – HAJDUK 1:1 Slabi Hajduk razočarao kod zadnje momčadi lige

Foto: PIXELL

U ZAPREŠIĆU su Inter i Hajduk u utakmici 18. kola HNL-a odigrali 1:1. Bio je to susret posljednje momčadi na ljestvici i Hajduka koji je drugi, iza Dinama.

Domaći su poveli autogolom Stefana Simića u 25. minuti, a krasnim golom je izjednačio Nigerijac Eduok u 42.

NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split Rezultati uživo

Hajduk je u goste fenjerašu stigao nakon domaćeg debakla (0:4) protiv Rijeke u prošlom kolu. Damir Burić je preživio katastrofu u Jadranskom derbiju i u Zaprešić je otišao s imperativom osvajanja tri boda. Inter je zadnja momčad HNL-a, Zaprešićani su bili u nizu od četiri prvenstvena poraza zaredom, a Osijek ih je izbacio iz Kupa.

Međutim, Splićani su nastavili s očajnim predstavama u gostima. Hajduk je igrao loše, bezidejno i Inter je sasvim zasluženo došao do boda.

Utakmica se igrala po gustoj magli, teren se jako loše vidio, a utakmica je obilovala pogreškama, lošim idejama s obje strane, tako da ono malo gledatelja na tribinama nije imalo puno toga za vidjeti.

Nakon početnih 20 minuta ničega Hajduk je stisnuo, no osim prividne inicijative, Bili nisu ništa stvorili. Domaći su prvi došli do gola.

Inter je do vodstva došao u 26. minuti autogolom Stefana Simića, koji je nespretnom reakcijom pogodio vlastitu mrežu nakon ubačaja Boseca.

Minutu nakon toga velika šansa za Hajduk. Zebec je svirao faul na 177 metara od vrata Intera, Bradarić je iz idealne pozicije tukao, ali lopta je otišla pokraj vratnice.

Ipak, Splićani su do odmora uspjeli izjednačiti. U 42. minuti Nigerijac Samuel Eduok izjednačava preciznim udarcem s desetak metara, iskosa s desne strane.

U drugom dijelu je Hajduk napadao, redale su se šanse pred Interovim vratima, vratar Matković je sve branio, a gusta magla nad Zaprešićem opasno je prijetila i prekidom utakmice. 

Do prekida je i došlo deset minuta prije kraja kad je Torcida zasula teren bakljama. Sudac Zebec nakratko je zaustavio susret, a do kraja Hajduk više nije uspio složiti ni jednu pravu šansu.

Hajduk je ostao drugi s 32 boda, devet manje od vodećeg Dinama, dok je Inter i dalje na začelju s 12 bodova, koliko imaju i Varaždin i Istra.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više