SERIE A

Inter i Atalanta odigrali spektakularnu utakmicu. VAR spasio Inter poraza

Foto: EPA

INTER i Atalanta odigrali su 2:2 u šestom kolu Serie A.

Inter je poveo golom Lautara Martineza u petoj minuti. Argentinac je sjajno isprve pogodio na ubačaj Nicoloa Barelle. Zahvatio je udarac u padu i zakucao loptu pod gredu s desetak metara.

Atalanta je izjednačila sjajnim golom Ruslana Malinovskog. Ukrajinski veznjak snažnim je udarcem probio Samira Handanovića za izjednačenje. Gosti u 38. minuti vode, a Malinovskij je ponovno bio u glavnoj ulozi. Njegov jak udarac obranio je Handanović, no lopta se odbila Rafaleu Tolóiju, koji je potom lako zabio za preokret.

Domaćin izjednačuje u 71. minuti preko Edina Džeke. Legenda BiH je s nekoliko metara poentirala za izjednačenje, a prethodio je prodor i udarac Federica Dimarca.

Inter je mogao preokrenuti u 85. minuti nakon što je Merih Demiral napravio prekršaj ispred Edina Džeke. Penal za prvaka izveo je Federico Dimarco, a njegov udarac završio je na gredi.

Atalanta je do 3:2 došla u 88. minuti golom Roberta Piccolija, ali VAR je poništio taj gol. Napadačka rezerva Giampiera Gasperinija uspjela je savladati Handanovića udarcem s 13-14 metara, no VAR i sudac Maresca vidjeli su da je lopta prilikom napada Atalante izašla izvan granica igrališta.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su svih 90 minuta za Inter.

Mario Pašalić ušao je u igru u 77. minuti umjesto Davidea Zappacoste kod gostiju.

U sljedećem kolu Inter gostuje kod Sassuola. Atalanta je domaćin AC Milanu.

Pročitajte više