Inter i Varteks najavili pobjede na Maksimiru i Poljudu

UNATOČ današnjem ligaškom susretu protiv Intera iz Zaprešića, misli trenera Ivankovića i svih igrača Dinama već su u trećem pretkolu Lige prvaka i susretu protiv Šahtara.

Strategija Branka Ivankovića oduvijek je bila "iz utakmice u utakmicu", ali se ne može pobjeći od činjenice da je Dinamo za protivnika dobio ukrajinskog prvaka i kako će protiv njega tražiti prolaz u najelitnije nogometno natjecanje u Europi.

Ipak, glavni strateg na klupi Dinama najavljuje današnju pobjedu protiv momčadi iz Zaprešića, a toj tvrdnji ide u prilog činjenica da će postaviti iznimno ofenzivnu taktiku s Moralesom i Sammirom na veznim pozicijama i Tadićem i Mandžukićem u vrhu napada. Profesor se nada kako bi ova utakmica, a i ona protiv Domžala na Maksimiru, mogla odgovoriti na pitanje o idealnoj postavi koja će istrčati u Donjecku 12. ili 13. kolovoza.

Ivanković kaže da Inter dolazi na Maksimir napraviti veliko iznenađenje u trenucima kada su misli svih igrača na trećem pretkolu Lige prvaka, te tvrdi kako je Bračun izvrstan trener koji je u stanju pripremiti svoju momčad za takvu vrstu iznenađenja.

Da se ne dogodi nešto takvo, za Modre će od prve minute istrčati Sammir, koji se u posljednja dva susreta iskazao odličnim zalaganjem i proigravanjem svoji suigrača, te Morales koji su posljednje vrijeme pokazuje znakove umora, što ne čudi jer je na pripreme Dinama došao odmah nakon naporne sezone u Čileu.

Inter najavljuje pobjedu s igračima koji se tek trebaju dokazati

S druge strane, iz Žutog tabora, najavljuju pobjedu na Maksimiru kako bi se nadoknadili izgubljeni bodovi iz prve utakmice koju su Zaprešićanci izgubili na domaćem terenu protiv Šibenika (2:3) na otvaranju sezone. Trener Bračun zna koliko je gostovanje na Maksimiru teško, ali se s pravom nada da bi njegova momčad mogla iznenaditi Dinamo u trenucima kada su Modri više orijentirani na Ligu prvaka nego na domaće prvenstvo.

Kapetan Žutih Damir Krznar danas će zaigrati prvi puta u novom prvenstvu s obzirom da je utakmicu protiv Šibenika morao preskočiti zbog prošlogodišnjeg crvenog kartona. Krznar drži da Inter ima velikih šansi izvući barem jedan bod zbog činjenice da je Dinamo ove sezone puno slabiji nego prošle, dok je Inter na istoj razini kao i tada, s novim igračima koji se tek trebaju dokazati.

Besek najavio pobjedu Varteksa na Poljudu, prvu nakon 2001. godine

Gotovo identična situacija odvija se u Splitu gdje Hajduk dočekuje slabijeg, ali opasnog protivnika iz Varaždina. Dok su misli čelnika splitskog kluba u idućem euro dvoboju protiv Deportiva, na Poljud se dolazi nadigravati uvijek opasan Varteks predvođen Draženom Besekom, vrlo perspektivnim mladim trenerom koji je osjetio da su misli Hajduka na utakmici protiv španjolske momčadi. Besek stoga najavljuje ofenzivu Krojača i osvajanje sva tri boda na Poljudu.

S druge strane, trener Hajduka Goran Vučević pogođen je s nekoliko izostanaka u momčadi i to nekih ključnih igrača poput Skoke, Jerteca, Andrića i Rosse. Nakon vrlo lošeg otvaranja prvenstva protiv Zadra, gdje je Hajduk na jedvite jade uspio ostvariti minimalnu pobjednu, strateg Hajduka najavljuje oštru igru od prve minute naglasivši nekoliko puta kako ne treba u ovim trenucima misliti o Deportivu, nego odigrati dobru utakmicu protiv Varteksa.

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više