DERBY D'ITALIA

Inter - Juventus? Ne, vječni derbi igraju njih dvojica

Foto: EPA

DERBY D'ITALIA sutra od 20.45 na Meazzi u sedmom kolu Serie A igraju Inter i Juventus uz ogroman ulog, nezapamćeno zanimanje i rekordan prihod od ulaznica.

Ali to nije samo duel jedinih konkurenata za Scudetto, nego i novi nastavak beskrajnog niza dvoboja velikih zvijezda ovih klubova. 

Diego Godin kao branič Intera i Cristiano Ronaldo kao napadač Juventusa, jedan protiv drugog igrat će po čak 32. put. Sutrašnji superderbi, kao i toliki dosadašnji susreti urugvajske i portugalske zvijezde, doista će biti duel njih dvojice, jer će, kao i uvijek, Godin čuvati Ronalda. 

Ronaldo tijesno vodi u ovom vječnom dvoboju s 11 pobjeda, te po 10 remija i poraza, a na 31 utakmici čak je 22 puta pobjegao jednom od najboljih svjetskih braniča ovog desetljeća i zabio pokraj Godina. Ali i on je dva puta pogodio u mečevima protiv Ronalda.

Prvi susret Godina i Ronalda bio je 17. rujna 2008. u Ligi prvaka. Koliko je to davno bilo svjedoče i imena njihovih tadašnjih klubova; prvi je igrao za Villarreal, a drugi za Manchester United. 

Najviše njihovih obračuna, 26, bilo je u madridskim derbijima, uključujući i finale Lige prvaka 2014. Godin je tada postigao gol koji se činio vrijedan europskog naslova, ali onda Ramos duboko u nadoknadi izjednačuje, a Ronaldo u produžetku potvrđuje pobjedu Reala. 

Susreli su se i u osmini finala SP-u prošlog ljeta kao kapetani Urugvaja i Portugala, a tada je pobijedio Godin. 

Njihovi dvoboji nastavili su se i nakon Ronaldovog odlaska u Juventus. Godin je prvoj utakmici osmine finala LP-a prošle sezone zabio za pobjedu Atletica 2:0, ali u uzvratu nije mogao ništa protiv Ronalda koji je zabio sva tri gola za prolaz Juventusa. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više