SERIE A

INTER - MILAN 4:2 Rebić i Brozović zabili, Inter okrenuo 0:2 u ludom derbiju

Foto: EPA

INTER je pobijedio Milan u Derbyju della Madonnina 4:2 u 23. kolu talijanske Serie A. 

Milan je vodio 2:0 na poluvremenu golovima Ante Rebića i Zlatana Ibrahimovića, ali je Inter fantastičnom igrom u nastavku stigao do čudesnog preokreta i na koncu odnio zasluženu pobjedu s konačnih 4:2.

Preokret Nerazzurrima donijeli su Marcelo Brozović i Matias Vecino u dvije minute. Hrvatski reprezentativac pogodio je za 2:1 u 51. minuti, a dvije minute kasnije Argentinac je poravnao na 2:2. To je dotuklo Rossonere, a nove golove za Inter dodali su De Vrij u 70. i Romelu Lukaku koji je postavio konačnih 4:2 u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Rebića u 84. minuti zamijenio Bonavertura.

Inter - Milan Live Score

Rebić i Ibrahimović razbili Inter u prvom poluvremenu

Milan je imao fantastično otvaranje utakmice. Ante Rebić bio je najraspoloženiji u redovima Rossonera i u uvodnim minutama imao je nekoliko šansi. U devetoj minuti Turčin Calhanoglu pogodio je stativu, da bi Inter potom stigao do najveće šanse dotad na utakmici. U 24. minuti Vecino je promašio zicer.

I to se obilo o glavu Nerazzurrima, koji su primili dva gola u finišu prvog dijela. Prvo je Ante Rebić pogodio za vodstvo u 40. minuti. Ibrahimović je nadskočio Godina u kaznenom prostoru, glavom spustio loptu na drugu stativu, gdje je u prazno zaplivao rezervni golman Intera Padelli, a Rebić dočekao loptu i lagano zabio za 1:0.

A potom je Ibrahimović udvostručio vodstvo Milana. Prvo je Rebić umalo stigao do drugog zgoditka večeri, ali je već u idućem napadu ubačaj iz kornera Kessie prenio glavom do Ibrahimovića, a ovaj s druge stative glavom pogađa za 2:0.

Nevjerojatan povratak Intera u nastavku, Brozović i Vecino poravnali na 2:2

I onda se dogodio prijelomni trenutak utakmice. Dogodilo se poluvrijeme, 15-ak minuta odmora u kojima je Antonio Conte izrekao magične motivacijske riječi i u nastavku je na travnjak istrčao sasvim neki drugi Inter. Blitzkriegom u dvije minute jedan od glavnih favorita za Scudetto vratio se u utakmicu i poravnao na 2:2. 

Prvo je u 51. minuti kapetan Nerazzurra Brozović pospremio odbijanac fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora, da bi se dvije minute kasnije Vecino iskupio za promašaj iz prvog poluvremena i poravnao rezultat.

Fantastičan gol De Vrija iz gotovo nemoguće pozicije, Eriksenova greda, Ibrina stativa i konačnih 4:2 koje postavlja Lukaku

Momčad Stefana Piolija nije se oporavila od Interovog povratka, a u 70. minuti dotukao ih je Stefan de Vrij. Antonio Candreva je izveo ubačaj iz kuta, a nizozemski stoper je dočekao loptu i onda glavom iz teške pozicije, nisko dolje, gotovo s tla zakucao loptu u mrežu Donnarumme za prvo vodstvo večeras.

I to nisu bile sve čari derbija. U 81. minuti Christian Eriksen pogodio je gredu iz slobodnjaka, da bi u 90. Ibrahimović glavom pogodio stativu. Sve dileme oko pobjednika milanskog derbija riješio je Romelu Lukaku golom u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 4:2.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više