Inter mogao i uvjerljivije: Minimalnu pobjedu donio Milito u 65. minuti

INTER je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka slavio minimalnu pobjedu protiv CSKA Moskve pogotkom Diega Milita u 65. minuti susreta. Pobjeda Talijana mogla je bti i mnogo uvjerljivija, ali su propustili brojne prilike, za što je zaslužna i koncentrirana ruska obrana te raspoloženi Akinfeev.

Gosti su svoju kvalitetu pokazali u prošloj fazi Lige prvaka izbacivši Sevillu, pa se u Milano nisu došli braniti, nego su od prve minute prijetili domaćinu. Miloš Krasić već je u prvoj minuti probio desnu stranu i ubacio u peterac, ali Honda je bio kratak i nije stigao loptu. Uzvratio je Inter preko Sneijdera koji sa 30 metara puca metar pored gola. Interovi nogometaši nisu imali mnogo sreće u večerašnjoj utakmici, a brojne dobre prilike i udarci završavali su u rukama Akinfeeva ili izvan granica igrališta. Od 10. do 20. minute Sneijder je zaprijetio nekoliko puta. Najprije je izveo slobodnjak koji je ruski vratar obranio, a onda je dva puta ubaco pred gol gostiju, ali Milito i Pandev nisu uspjeli probiti obranu. Najbolju šansu do tada imao je Pandev koji se u 22. minuti našao sam pred Akinfeevim, ali Makedonac nije bio precizan.

Važan trenutak za goste dogodio se u 32. minuti. Jedan od najvažnijih igrača Miloš Krasić dobio je žuti karton zbog kojeg neće oći nastupiti u uzvratu u Moskvi. Napadi Intera nastavili su se do kraja poluvremena, ali promjene rezultata nije bilo. Pandev i Stanković dva puta su pucali iz slobodnih udaraca sa 25 metara, ali nisu probili čvrsti obrambeni zid gostiju.

U drugom dijelu nastavio se pritisak Intera, ali nevjerojatno je što su sve propustili zabiti Eto`o, Sneijder, Stanković, Pandev i Milito. Rusi su u obrani igrali koncentrirano i organizirano, a brojne napade talijanske momčadi spriječili su Berezutsky Ignashevich i Akinfeev. U 50. minuti Sneijder je izveo korner, lopta je došla do Maicona na desnu stranu, a on ubacio pred gol gdje su u zaleđu bila trojica Interovih napadača. U 55. minuti zaprijetili su i gosti, Aldonin je pucao jako sa 30 metara pod gred, a Cesar je uspio obraniti.  Odličnu priliku propustio je Stanković u 61. minuti nakon što ga je uposlio Cambiasso, srpski nogometaš ušao je u kazneni prostor, ali se spetljao i nije uspio dobro pucati, pa je Akinfeev lako obranio.

Inter je posebno stisnuo CSKA nakon sat vremena igr, ali napadači Mourinhove momčadi nisu se snalazili pred golom gostiju. Tek u 65. minuti Argentinac Diego Milito uspio je naći put do mreže. Cambiasso se sjurio prema kaznenom prostoru, dodao desno Militu koji puca u donji lijevi kut i pogađa mrežu za 1:0. Još je jednu savršenu priliku propustio Pandev u 71. minuti, nakon odličnog dodavanja Milita petom Makedonac prelazi Akinfeeva i puca, ali Berezutsky spašava mrežu. Još je bolju šansu u 84. minuti propustio Sneijder, koji je nakon proigravanja Eto'oa pucao u bliži kut, ali neprecizno. Samo minutu nakon toga su Cambiasso i Stanković prijetili iz daljine, no Akinfeev je uz dosta šeprtljavosti ipak spriječio drugi pogodak.

Inter je u zadnjih pola sata odigrao višestruko bolje nego u ranijem dijelu ogleda i većinu od čak 24 udarca prema suparničkim vratima su uputili u tom dijelu ogledu. No, na kraju je završilo samo 1:0, što je labilna prednost uoči uzvrata.

Liga prvaka, četvrtfinale (prva utakmica)

Inter - CSKA Moskva 1:0 (Milito 65)

Pročitajte više