TRANSFERI

Inter nudi Fiorentini za Chiesu 20-30 milijuna eura i jednog od ovih igrača

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODLUKA Oliviera Girouda da produži ugovor s Chelseajem do sljedećeg ljeta poremetila je Interove planove u dovođenju francuskog napadača.

Međutim, talijanski klub očigledno ne želi gubiti vrijeme, pa je već krenuo u napad na svoju drugu veliku želju, a to je Federico Chiesa iz Fiorentine. 

Dijete Viole i 22-godišnji sin legendarnog napadača Enrica Chiese posljednjih je godina meta brojnih klubova, posebice talijanskih, među kojima je i Juventus. No, prema pisanju torinskog Tuttosporta, Inter je za sada konkretniji u namjeri da dovede sjajnog talijanskog reprezentativca na Meazzu.

Nerazzurri su spremili ponudu koja glasi - između 20 i 30 milijuna eura novca, ali i jednog ili dva igrača kako bi podignuo vrijednost operacije na oko 60 milijuna eura. Prvi igrač koji je ponuđen Fiorentini je Dalbert Henrique. Brazilski lijevi bek je ove sezone član kluba iz Firence, gdje nastupa na jednogodišnjoj posudbi baš iz Intera.

Također, u ponudi Intera su i iskusni belgijski veznjak Radja Nainggolan (igra na posudbi u Cagliariju), talijanski veznjak Roberto Gagliardini i mladi 20-godišnji napadač Andrea Pinamonti, koji je na posudbi u Genovi.

Sada je Fiorentina na potezu, a njen vlasnik Rocco Commisso nedavno je rekao da Chiesa ne ide nigdje i da će ostati u gradu Leonarda da Vincija. Međutim, igraču ističe ugovor na ljeto 2022. godine, a u slučaju da ne produži suradnju Fiorentina bi na kraju mogla ostati bez bilo kakve odštete. 

Chiesa je do sada odigrao 139 utakmica za Fiorentinu i zabio 29 golova, uz 20 asistencija. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više