RASPAD SUPERLIGE

Inter odustao od Superlige

Foto: Reuters

INTER je prvi talijanski klub koji je istupio iz Superlige.

Elitističko natjecanje raspalo se samo dva dana nakon osnutka. Inicijatori su bili Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona. 

Sinoć su od Superlige odustali svi klubovi iz Premiershipa, jutros je istupio Atletico Madrid, a nešto iza podneva stigla je i objava Intera. 

"Inter potvrđuje da više nije dio projekta Superlige. Uvijek smo bili predani da našim navijačima pružimo najbolje nogometno iskustvo, a inovacije su dio našeg DNK koda otkako smo osnovali klub.

Naš angažman sa svim dionicima u nogometu u smjeru poboljšanja nogometne industrije nikada neće prestati. Inter vjeruje da nogomet, kao i svaka druga djelatnost, mora biti zainteresiran za stalno poboljšavanje svojih natjecanja kako bi i dalje bio uzbudljiv za navijače svih dobnih skupina širom svijeta, a sve u okviru financijske održivosti. Radujemo se nastavku suradnje s institucijama i svim dionicima u nogometu oko ključnih pitanja za budućnost sporta koji svi volimo", stoji u priopćenju kluba iz Milana.

Superligu su osnovali elitnih klubovi - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona, ali nakon samo dva dana novooformljeno natjecanje se raspalo. U njemu su trenutno još samo četiri kluba: Real, Milan, Juventus i Barcelona. Prema izvještajima u talijanskim medijima uskoro će iz Superlige istupiti i Milan. 

Jedan od ključnih operativaca Superlige, gazda Juventusa Andrea Agnelli, danas je priznao da projekt nema budućnost. 

Pročitajte više