Inter pokorio Italiju pa najavio dva velika transfera. Oba su besplatna

Foto: EPA

INTER je jučer pobijedio 2:1 protiv Milana u 33. kolu Serie A i tako osigurao svoj 20. naslov prvaka Italije. Prednost Intera ispred Milana je nedostižnih 17 bodova. Momčad Simonea Inzaghija zasluženo je osvojila naslov prvaka neprestano dominirajući ove sezone, a za sljedeću novopečeni prvak sprema neke stvari.

Inter najavio dva transfera

Interov direktor Piero Ausilio najavio je dva transfera za sljedeću sezonu: "Možemo reći da smo blizu završetka tih poslova", rekao je nakon pobjede nad Milanom i potvrde titule. Riječ je o provjerenim imenima. U Interu će od sljedeće sezone igrati Poljak Piotr Zielinski (29), koji stiže po isteku ugovora s Napolijem. 

Zielinski igra u Italiji od 2011., kada je iz Lubina prešao u Udinese. Stigao je u Napoli 2016. i otada je miljenik navijača. U sezoni 2017./2018. pod Maurizijom Sarrijem bio je jedan od glavnih igrača ekipe koja je došla nadomak naslovu prvaka, a to mu je konačno uspjelo ljetos. Zielinski za Napoli ima 364 utakmice, 51 gol i 46 asistencija. Za Poljsku je nastupio 88 puta te zabio 11 golova.

U klub stiže Iranac

Inter će od sljedeće sezone imati i novog napadača. Iranac Mehdi Taremi (31) stiže iz Porta po isteku ugovora. Taremi je u karijeri igrao za iranske klubove Iranjavan, Shahin i Persepolis.

U Europi je od 2019. kada je iz katarske Al Gharafe stigao u Rio Ave, a Porto ga je prije četiri ljeta doveo za 4.7 milijuna eura. Za Porto je u 177 utakmica zabio 88 golova te 54 puta asistirao. Jedan je od najvećih iranskih igrača svih vremena i za svoju reprezentaciju ima 84 nastupa i 46 golova.

Pročitajte više