HNL

INTER - RIJEKA 0:1 Čolak ostavio Rijeku u igri za LP i izbacio Inter iz lige

Foto: Pixsell

RIJEKA je u 34. kolu HNL-a u Zaprešiću pobijedila Inter 1:0 golom Mirka Antonija Čolaka iz penala.

Čolak je tako svoju momčad ostavio u igri za Ligu prvaka, a Inter je i matematički izgubio sve šanse za ostanak u ligi.

Nije Rijeka odigrala nezaboravnu utakmicu u kišnom Zaprešiću, ali je bila konkretnija i opasnija, a Čolak je mogao susret riješiti i puno prije nego što je zabio iz penala.

Pola sata ničega

Prvih pola sata nije se događalo baš ništa. Rijeka je previše griješila, a Inter se orijentirao samo na obranu. Ivkovićeva ideja je očito bila uvesti utakmicu u završnicu s neodlučenim rezultatom i onda se otvoriti u potrazi za krucijalna tri boda.

To je uglavnom dobro funkcioniralo, ali je Inter u 36. minuti imao jako puno sreće. Murić se krasno oslobodio trojice igrača i poslao loptu u peterac gdje je Čolak potpuno sam. No Rijekina napadača lopta kao da je iznenadila pa mu se od noge s tri metra udaljenosti odbila pokraj gola.

Tri minute kasnije Lončar je ubacio s lijeve strane, Pavičić iz drugog plana natrčao na loptu, ali je glavom pucao ravno u Hadžikića.

U nastavku je Rožmanova momčad zaigrala još bolje i polako je stiskala domaćine na svoju polovicu. U 54. minuti Murić je savršeno ubacio iz slobodnog udarca, Čolak je bio potpuno sam na pet, šest metara od gola, ali je glavom pucao ravno u Interova golmana.

Jedinu pravu šansu na utakmici domaćini su imali u 65. minuti kad je Mlinar pucao iskosa s desne strane, a Pandur odbio u korner.

Yateke izborio penal

I onda je Rijeka povela. Yateke, koji je ušao par minuta ranije, ubacio se u šesnaestercu ispred Van Bruggena koji ga je srušio, a sudac Ivan Vučković odmah je pokazao na bijelu točku. Čolak je ovaj put bio puno sigurniji i rutinski je realizirao penal.

Domaćini su se nakon primljenog gola otvorili i pokušali doći do preokreta, ali osim dva opasna slobodna udarca koje su loše izveli, nisu imali pravu priliku.

Rijeka je tako zadržala šanse u borbi za drugo mjesto u kojoj odavno ne ovisi sama o sebi, dok će Inter preostale dvije utakmice odigrati revijalno. Ivkovićeva momčad ima šest bodova manje od Istre, ali i lošiji međusobni omjer pa se više ni teoretski ne može spasiti.

Rijeka u sljedećem kolu gostuje na Poljudu, a u derbiju će igrati bez Pavičića koji je dobio treći žuti karton.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više