POLUFINALE HRVATSKOG KUPA

INTER - RIJEKA 1:2 Riječani uz dva lijepa pogotka do finala Kupa

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Inter u Zaprešiću 2:1 i tako se plasirala u finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Tamo će igrati protiv Dinama koji je do finala došao jučerašnjom pobjedom protiv Osijeka (2:0) na Maksimiru. Finale je na rasporedu 22. svibnja na stadionu Aldo Drosina u Puli.

NK Inter Zaprešić - HNK Rijeka Live Score

Riječani su poveli u 30. minuti kada je na precizno Halilovićevo dodavanje Robert Murić prešao i vratara Matkovića i lako pogodio praznu mrežu.

Četiri minute prije kraja utakmice Stjepan Lončar je udarcem s 20-ak metara pogodio za 2:0 i tada se činilo da je sve riješeno, ali za dramu u završnici pobrinuo se Josip Brezovec. Bivši igrač Rijeke zatresao je mrežu iz slobodnog udarca s 20 metara i tako ostavio Zaprešićanima nadu u veliki povratak.

Imao je Inter do kraja još nekoliko šansi, korner i dva udarca, ali su se Riječani ipak uspjeli obraniti i plasirati u finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Riječani su brzo zaboravili Hajduk, ali ovakvi nemaju što tražiti protiv Dinama u finalu

Nije ovo bila najsjajnija predstava Riječana, ali dovoljno dobra za ugodan plasman u finale. Može se reći da su igrači Igora Bišćana brzo zaboravili katastrofu protiv Hajduka u Splitu, ali s ovakvim izdanjem nemaju što tražiti protiv Dinama u finalu.

Inter je u nekim dijelovima utakmica imao potpunu kontrolu nad utakmicom, čak stvorio i nekoliko dobrih šansi, ali su se gosti dobro branili. Posebno vrijedi izdvojiti detalj iz prvog poluvremena kada je Toni Bosec bio u 1 na 1 situaciji sa Simonom Slugom, ali mu je riječki vratar odlično obranio pokušaj loba.

Tek ulaskom Antonija-Mirka Čolaka u nastavku utakmice Rijeka je živnula i stvorila nekoliko kvalitetnijih šansi, ali od pogotka Murića iz 30. minute nisu izgledali najuvjerljivije.

Pred 1200 gledatelja na ŠRC Zaprešić sudio je Mario Zebec iz Cestice.  

Pročitajte više