Inter slavi junaka Handanovića: "Svake godine sam sve bolji i bolji"

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTER je krenuo u novu sezonu kao nikad u posljednjih 10 godina. Nerazzurri drže prvo mjesto Serie A sa svih pet pobjeda i uz gol-razliku 10:1. Uz trenera Antonija Contea, čiji dolazak na klupu se odmah osjetio i po rezultatima, navijači milanskog kluba zahvalni su i nevjerojatnom golmanu Samiru Handanoviću.

>>> INTER - LAZIO 1:0 D'Ambrosio i Handanović junaci, Brozović i Inter opet na vrhu

>>> Conte ima najbolji start u povijesti Intera

Iskusni 35-godišnji Slovenac iz sezone u sezonu brani sve bolje. U posljednjem kolu prošle sezone je čudesnim obranama protiv Empolija odveo Inter u Ligu prvaka, a u srijedu je opet radio čuda na golu u pobjedi (1:0) nad Lazijom na Meazzi.

Skidao je Handanović pokušaje Coree, Bastosa, Caiceda i sačuvao nova tri boda svojoj momčadi, za koju je jedini gol zabio Danilo D'Ambrosio. No, istinski junak utakmice je jedan od najboljih golmana u povijesti koji dolazi s ovih prostora. 

"Bila je to teška utakmica jer je Lazio sjajna momčad. Malo smo patili u prvom poluvremenu, a u drugom smo uspjeli kontrolirati stvari i na kraju pobijediti. Mogli smo i ranije zatvoriti utakmicu drugim golom, ali nekada morate i patiti da biste stigli do cilja", rekao je nakon utakmice Handanović.

Njemu je to bio 300. susret za Inter u karijeri, a skroman kakav je, tijekom cijele karijere nije želio isticati sebe, nego momčad.

"Sve ove pobjede zasluga je cijele momčadi, od braniča, veznjaka, pa sve do napadača. Znate, u Italiji pobjeđuje ekipa s najmanje primljenih golova", naglasio je. 

Godine mu, kaže, ne prave probleme. Barem ne za sada, naprotiv.

"Svake godine se osjećam sve bolje i bolje. Ne postavljam si granice, već razmišljam na način da treba igrati sve dok se netko može poboljšati. Kad više ne budem imao motiva i prostora za to, prestat ću", otkrio je u razgovoru za talijanske medije. 

Inter ima dva boda više od prvaka Juventusa i nada se da bi se ove sezone konačno mogao boriti za Scudetto sa Starom damom.

"Talijansko prvenstvo nije lako, a svaka je pobjeda teška. Svakoj momčad se dogodi da mora patiti u nekom trenutku utakmice, a onda moraš pronaći izlaz i uzvratiti svojim protivnicima kad dođeš do daha. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", zaključio je Handanović. 

Pročitajte više