LIGE PETICE

Inter u ogromnim problemima, predsjednik moli igrače da se odreknu plaće

Foto: Daniele Buffa / Guliver Image

NOVI PRVAK Italije u velikoj je financijskoj krizi. Njegovi igrači su ranije obećali da će se odreći premija u slučaju osvajanja naslova, a sada se od njih traži da naprave korak više.

Predsjednik kluba Steven Zhang je, prema pisanju Sky Sport Italije, zamolio igrače da se odreknu plaća na dva mjeseca. Navodno je preko vikenda za ponedjeljak sazvao sastanak na kojem je igračima predočio taj zahtjev. Prije nekoliko dana je izašao u javnost s viješću da će uskoro poduzeti mjere da se skrešu veliki rashodi.

Sastanak je, piše La Gazzetta dello Sport, trajao oko 45 minuta. Na njemu su bili svi igrači, ali ne i trener Antonio Conte. Isti izvor navodi da će svaki igrač posebno odlučiti o tome hoće li uslišiti molbu te će se u narednim danima i tjednima sastajati s predstavnicima kluba. Inter godišnje u prosjeku za plaću jednog igrača izdvaja oko 4.1 milijun eura. Inter računa da bi na ovaj način mogao uštedjeti oko 25 milijuna eura. Kako bi ih privolio na prijedlog, predsjednik je obećao kako će im ipak isplatiti bonuse za naslov.

Inter je ove sezone postao prvak Italije prvi put nakon sezone 2009./10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više