Internazionale u pravom smislu: Talijani slavili pod tuđim zastavama

NAJBOLJA europska nogometna momčad je talijanski Inter, ali trofej Lige prvaka osvojili su bez ijednog domaćeg igrača u sastavu.



Internazionale iz Milana svoje je ime opravdao u madridskom finalu u kojem je pogocima Diega Milita svladao njemački Bayern. Pogoci su djelo fantastičnog argentinskog napadača, a osim njega, na travnjaku su crno-plavi dres nosili mnogi igrači kojima talijanski nije materinski jezik.

Inače, u cijeloj prvoj momčadi talijanskog prvaka jedino je Marco Materazzi "pravi" Talijan, dok je Mario Balotelli, iako talijanski reprezentativac, podrijetlom Ganac. Članovi prve momčadi su i Francesco Toldo, Paolo Orlandoni te Davide Santon, no zahvaljujući isključivo ovom posljednjem, trojac je u Ligi prvaka ove sezone skupio 11 minuta.

Uz brojne Brazilce i Argentince, u momčadi Portugalca Josea Mourinha igraju po jedan Kolumbijac, Srbin, Rumunj, Portugalac, Nizozemac, Ganac, Kenijac, Kamerunac i Makedonac.

Tako su se na travnjaku nakon osvajanja najvrednijega klupskog trofeja u rukama igrača vijorile zastave raznih boja, ali najmanje talijanske. No, to nije smetalo desecima tisuća Talijana koji su do dugo u noć slavili veliki uspjeh voljenog kluba.

Pročitajte više