Interova dupla pobjeda: Ispred Juventusa za 40 milijuna uzeo zamjenu za Perišića

Foto: Getty Images/Guliver Image

SVE JE DOGOVORENO, pišu svi talijanski mediji za sporazum između Intera i njihova krila koje ovog ljeta dolazi iz Sassuola.

Domenico Berardi (22), desni bočni napadač, prošao je sve mlade talijanske reprezentacije, a nakon što je njegov klub prihvatio 40 milijuna eura odštete, predstavnici igrača i Intera također su se brzo dogovorili.
 
Talijani ističu da je Berardi zamjena za Ivana Perišića koji na ljeto odlazi u Englesku, gdje ga traže Manchester i Chelsea. Ipak, treba naglasiti da Perišić igra na lijevom Interovu krilu, suprotnom od onog po kojem nadire Berrardi. Mladi Talijan ove sezone zbog teške ozljede koljena odigrao je samo 18 utakmica, ali je na njima zabilježio osam golova i pet asistencija. 
 
Berardijevo dovođenje početak je ispunjavanja obećanja kineskih gazdi kluba da će ovog ljeta na pojačanja potrošiti 150 milijuna eura. Proteklog tjedna Interov sportski direktor Ausilio bio je u Nankingu, gdje je od vlasnika kluba dobio dopuštenje za realizaciju transfera. 

Odmah su započeli pregovori u kojima je dogovorena odšteta od 40 milijuna eura, ali očekuje se da Inter plati manje, tako što će u posao ubaciti Gianlucu Caprarija koji je na posudbi u Pescari. Moguće je da u robno-novčanu razmjenu bude uključen i stoper Andrea Ranocchia koji je na posudbi u Hullu. Slanje njih dvojice u Sassuolo smanjilo bi odštetu na 30 milijuna eura.
 
Berardi je stara Interova želja i pokušavao ga je dovesti prošlog ljeta, ali tada je posao pokvario Juventus koji je imao pravo prvokupa. Juventus je 2013. kupio pola Berardijeva ugovora za 4,5 milijuna eura i igrač je bio u "dvojnom vlasništvu". Dvije godine kasnije, Sassuolo je otkupio Juventusovu polovicu za 10 milijuna eura, ali je Juve zadržalo pravo kupnje po fiksnoj cijeni od 18 milijuna eura 2016. ili za 25 milijuna eura 2017. godine. 
 
Juventus je prošle godine želio iskoristiti ovo pravo, ali je Berardi odbio odlazak u Torino jer nije želio završiti kao Simone Zaza, prethodno Juveovo pojačanje iz Sassuola. Juventus se na tu Berardijevu odluku osvetio tako što je spriječio njegov transfer u Inter.
 
Pokušali su Juventini i ove sezone dovestu Berardija, ali on opet nije htio. Osim što nije želio biti rezerva u Juventusu, presudilo je i to što je veliki navijač Intera, u kojem će k tome sigurno igrati.
 
Inter tako slavi dvostruki uspjeh; riješio je zamjenu za Perišića i na tržištu pobijedio jednog od dva najveća rivala. 

Pročitajte više