Ipak ćemo gledati Stoke - Hajduk, ali samo jedno poluvrijeme!

HTV je objavio kako je ipak uspio isposlovati prijenos prve utakmice 3. pretkola Europa lige Stoke - Hajduk iz Stoke-on-Trenta, koja će sutra biti na programu državne televizije od 21:20, iako susret počinje u 20:45.

Kako su poručili s Prisavlja, nakon nekoliko propalih pokušaja dogovora prijenosa Hajdukove utakmice u Engleskoj, slika s Britannia Stadiuma će ipak biti na tv prijamnicima u Hrvatskoj, jer je prijenos dogovoren preko "jedne privatne produkcijske kuće".

Podsjećamo, obavijest s HRT-a od prije nekoliko dana, kako usprkos njihovim silnim naporima nisu uspjeli dogovoriti prijenos Hajdukove službene europske utakmice iz Engleske, naišla je na ogorčenje kod navijača Bilih.

Na javnoj tv Kući su se pravdali kako to nije njihov propust i podastiranjem korespodencije s produkcijskim kućama i nositeljima televizijskih prava dokazivali kako prijenosa utakmice Stoke - Hajduk neće biti, jer za nju u Engleskoj nema interesa.

"Rezultat je to napora HRT-a da Hajdukovim vjernim navijačima, ali i svim gledateljima, omogući uživanje u susretu njihovog omiljenog kluba unatoč tome što su Stoke City i produkcijska kuća Kentaro, koja je distributer prava na prijenos utakmice, najavili kako zbog slabog intersa na Otoku neće biti prijenosa. Iako su troškovi znatno viši, HRT-u je na zadovoljstvo gledatelja u Hrvatskoj na prvom mjestu, stoga je omogućio prijenos susreta." stoji u priopćenju HRT-a.

Međutim, problem je što utakmica Split - Fulham, koje je HTV već ranije osigurao prijenos, počinje u 19:30, a Stoke - Hajduk u 20:45, pa se termini preklapaju. Na tv rasporedu na službenim stranicama državne televizije stoji kako će prijenos iz Dugopolja biti odrađen u cijelosti, dok je za Stoke - Hajduk na programu uključenje u prijenos u 21:20, dakle u 35. minuti prvog poluvremena.

Pročitajte više