Iran se uzda u Luku Bonačića

NAKON što je mjesto Hajdukovog trenera umalo platio glavom, Luka Bonačić skrasio se u Iranu, meki hrvatskih trenera, gdje su privremeno boravište, s manje ili više uspjeha, među ostalima imali Ćiro Blažević, Branko Ivanković, Stanko Poklepović i Vinko Begović.

Nakon što je teheranski div Esteghlal propustio rok za registraciju svoje momčadi za azijsku Ligu prvaka (AFC Champions League), Bonačićev Sephan, prvi iranski nogometni prvak koji nije iz Teherana, ostao je posljednja nada za Irance, koji se već tradicionalno muče u prestižnom natjecanju. Prva prepreka za Bonačićevu momčad je sirijski Al Ithhad.

"Sirijci će za nas biti vrlo tvrd orah i ni pod koju cijenu ih ne smijemo podcijeniti, bez obzira na činjenicu da igramo kod kuće. Na sreću, nemamo nikakvih problema unutar momčadi, pripreme su prošle prema planu. Pogledali smo DVD-ove s utakmicama Al Ithhada, proučili njihove mane i vrline." - priča naš trener u najavi utakmice.

"Ne želim prognozirati rezultat, ali to je naša prva utakmica i učinit ćemo sve da pošaljemo Sirijce kući bez bodova. Pružit ćemo svoj maksimum, u to sam siguran."

Sephan će igrati bez nekadašnjeg veznjaka Bochuma Moharram Navidkie koji je izvan stroja zbog ozljede, pa će velika odgovornost biti na Mohammedu Noriju, kao i na reprezentativnom braniču Hadiju Aghilyu.

Al Ittihad na prvo gostovanje u dolazi u najjačem sastavu, ali njihov strateg Hussain Afash ne bježi od činenjice da će jako teško Bonačiću oteti bodove. U skupini D azijske lige prvaka još su i Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te prvak Saudijske Arabije Al Shabab.

"Naša je grupa vrlo teška, pogotovo jer je nivo nogometa u Siriji viši nego u drugim zemljama. Žestoko smo trenirali, imali smo dosta vremena da to učinimo na najbolji mogući način. Lani smo stekli i dosta iskustva, koristiti će nam u grupnom dijelu natjecanja. Ali, neće biti lako, klubovi u našoj grupi zaista su jaki." - najavljuje trener Al Ittihada.

D.R.

Pročitajte više