Iranski mediji: Teško gostovanje u Hrvatskoj

IRAN u nedjelju u Osijeku očekuje prijateljska utakmica s jakom hrvatskom momčadi, najteža otkad je u listopadu 2004. Teheran ugostio Njemačku, pišu u nedjelju iranski mediji.

Reprezentacija Hrvatske, koja je prošla neokrznuta kroz kvalifikacije, ostavivši iza sebe jake reprezentacije Švedske i Bugarske, sjajno je odigrala i dvije posljednje prijateljske utakmice protiv Argentine i Austrije, navodi iranski tisak.

Argentinci su pali u Baselu rezultatom 3:2,  a momčad Zlatka Kranjčara nedavno je u Beču s tri gola razlike svladala i reprezentaciju Austrije.

Iranski mediji posebno su se osvrnuli na nadolazeću utakmicu Hrvatske i Irana. U izvješćima koja se mogu pročitati iranski novinari očekuju Hrvatsku u 3-5-2 formaciji, koju su isti okarakterizirali kao "najdražu Zlatku Kranjčaru".

Zanimljivo je da iranski mediji nagađaju o tome tko će stati na gol, Stipe Pletikosa koji je napravio veliku grešku na posljednjoj utakmici protiv Austrija, ili Joey Didulica, koji po mišljenju iranskih izvjestitelja također nije pružio dobru predstavu u Beču.

Moguće je da Tomislav Butina, koji je bio prvim vratar tijekom kvalifikacija, u nedjelju naći ponovno na mjestu vratara, pišu iranski mediji.

Kako Iranci dalje najavljuju, u zadnjoj liniji navjerojatnije će se naći Dario Šimić, Robert Kovač i Stjepan Tomas.

Dva vezna igrača, Igora Tudora i Niku Kovača, bokovi Marko Babić i Darijo Srna, te ofenzivni vezni Niko Kranjčar, kojega su Iranci opisali kao "blistava igrača i trenerova sina", također će istrčati u početnih 11 u Osijeku.

U napadu će gotovo sigurno od prve minute zaigrati dvojac Pršo - Klasnić.

Hoće li hrvatski trener Irana Branko Ivanković odlučiti svoju momčad postaviti u sustav 4-4-2, ili će odabrati defanzivniji pristup u ovoj teškoj utakmici, također je jedno od pitanja, pišu iranski mediji.

Ako se Ivanković odluči za sustav 4-2-3-1, nedavno ozlijeđeni Vahid Hashemian i Fereydoon Zandi mogli bi se naći na klupi, dok bi se na njihovu mjestu mogli naći Andranik Taymoorian i Mehrzad Madanchi.

U drugom slučaju, Javad Nekounam, Fereydoon Zandi i također nedavno ozlijeđeni Ali Karimi započeti će u sredini, dok će u napadu biti uvijek opasni kapetan Ali Daei i Vahid Hashemian.

Gotovo je sigurno da će Hossein Kaebi, Yahya Golmohammadi, Rahman Rezaei i Sattar Zare igrati u obrani ispred golmana Ebrahim Mirzapour.

Iako je Ivanković u subotu najavio da jedan od najboljih iranskih nogometaša, veznjak Mehdi Madavikia, neće zaigrati u Osijeku zbog ozljede leđa, stanje se preko noći promijenilo, pa će tako veznjak njemačkog HSV-a ipak nastupiti protiv Hrvatske.

Ivanković je već najavio kako neće riskirati daljnje ozljede Karimija, Hahemiana i Zandija koji su se tek nedavno oporavili, zbog čega se pretpostavlja da nijedan od njih neće zaigrati u Osijeku, što će biti veliki hendikep za publiku, ali i cjelokupnu utakmicu, pišu iransku mediji.

Pročitajte više