Irski izbornik: Utakmica s Hrvatskom prilika za eksperimente

IRSKI izbornik Brian Kerr iskoristit će prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske, koja se igra u Dublinu u utorak navečer, za eksperimentiranje s novim igračima, prvenstveno napadačem Sunderlenda Stephenom Eliottom i veznjakom Celtica Aidanom McGeadyem, piše irski Sunday Life.

"Nemoguće je isprobavati nove igrače u kvalifikacijama za SP, ali utakmice poput ove je idealna šansa za mlade igrače željne dokazivanja i igranja za reprezentaciju u budućnosti." – izjavio je Kerr.

Irska reprezentacija je u zadnje 23 utakmice ubilježila samo dva poraza, a u zadnjih sedam susreta je neporažena.

Kao glavni aduti irske reprezentacije ističu se branič Manchester Citya Richard Dunne, koji ove sezone igra u izvrsnoj formi, te veznjak Evertona Kevin Kilbane.

Najveću opasnost u hrvatskoj reprezentaciji vide u napadačima Dadi Prši, kojeg opisuju kao "heroja Glasgow Rangersa", te Bošku Balabanu, a irski novinari cijene i kvalitete braće Kovač.

Vjerojatni sastav Irske: Kenny (Sheffield United), Finnan (Liverpool), Dunne (Manchester City), Breen (Sunderland), Maybury (Hearts); Miller (Manchester United), Kavanagh (Cardiff City), Kilbane (Everton), Duff (Chelsea); Elliott (Sunderland), Keane (Tottenham).

Pročitajte više