Irski krvnik Hansson: Nakon utakmice Francuske i Irske plakao sam u svlačionici

STATUS četvrtog suca na Svjetskom prvenstvu ima dobro nam znani sudac Martin Hansson. U slučaju ozlijede ili bilo kakvog odustajanja prvog suca, on postaje glavni.

Hansson je, prisjetimo se, "izbacio" Irsku u kvalifikacijama ne dosudivši očito igranje rukom Tierryja Henryja prije postignutog gola s kojim su Trikolori izborili kartu za Mundijal. Mnogi novinari odmah su osudili čin Fife jer smatraju da takvom sucu na ovakvom natjecanju nema mjesta.

"Nakon sporne utakmice sjeo sam u svlačionicu i plakao. Ako uzmemo u obzir ostatak te utakmice, mogu reći da je to jedna od najboljih u mojoj karijeri. Ali, na kraju sam napravio veliku grešku i jako mi je žao", pokušao  se opravdati Hansson koji je zatečen kako se druži sa ostatkom sudačke plejade u Južnoj Africi.

40-godišnji Šveđanin smatra kako je sudački posao jako težak i kako suci ne bi trebali bit osuđivani nakon jedne pogrešeke, pa makar i tako sudbonosne.

"U utakmici sudac treba donijeti na stotine odluka i teško je postići da svaka bude točna. Bitno je svoje pogreške kasnije analizirati, samo tako možeš postati bolji", zaključio je Hansson.

Pročitajte više